Bilindustrin fortsätter att elektrifieras och lanserar allt fler modeller med någon typ av elmotor. Funderar du på att börja köra mer på el, men är osäker på vilken typ av elektrifierad bil som passar dig? Här kommer en snabb guide.

Plug-in hybrid eller bara hybrid? Så kan du tänka!

En elbil har länge förknippats med stadskörning och kortare sträckor. Det kanske var sant för 10 år sedan, men mycket har hänt sedan dess. Elbilen Zoe E-Tech electric kan ta dig upp till 393 kilometer på en laddning* vilket räcker både för körning inne i staden, men också för resor ut i landet. Det du behöver tänka på är att ha en laddplats i eller nära hemmet. Som tur är kan Zoe E-Tech electric hjälpa dig att hitta till närmsta laddplats, när du är ute på vägarna.

"Vill du själv välja när du ska köra på el? Då är plug-in hybriden ett bra alternativ."

Växla mellan el- och förbränningsmotorn

Vill du själv välja när du ska köra på el? Då är Plug-in hybriden ett bra alternativ. Med Renaults Plug-in hybrid kan du till exempel köra på el inne i staden eller kanske använda eldriften när du pendlar till jobbet. Med nya Renault Captur och Megane Sport Tourer E-Tech Plug-in hybrider så kan du köra upp till 65 kilometer, på enbart ren eldrift.

 

Låt bilen göra jobbet

Med Renaults vanliga hybrid arbetar el- och förbränningsmotorn tillsammans. Batteriet till elmotorn laddas regenerativt vid till exempel inbromsningar och till skillnad från en laddhybrid så laddar du alltså inte batteriet själv, utan bilen sköter det åt dig.

Med nya Renault Clio E-Tech hybrid kan du förbruka upp till 40 procent* mindre bränsle jämfört med konventionella bensinmotorer när du kör på motorvägen eller i stan.

 

läs mer om våra hybridmodeller

*Maximal uppnådd räckvidd under WLTP körcykeln (blandad körning) för Zoe Go-versionen med 15-tumsfälgar. WLTP (Worldwide Harmonized Light vehicles Test Procedure). Räckvidd vid verklig körning: 375 km sommartid / 240 km vintertid. Räckvidden påverkas bl a av väder, körstil, hastighet m.m..