Renaults elbil Zoe E-Tech electric har länge funnits högt upp på listorna över de mest sålda elbilarna. Om du inte är redo att gå över till att köra 100 procent på el, så kan en hybrid vara ett alternativ. Nu lanserar Renault sin nya E-Tech hybridteknik i Sverige.

– Tack vare vår erfarenhet som elbilspionjärer och samarbetet med vår motorsportavdelning Renault Sport Formula 1 Team, så har vi utvecklat ett hybridprogram under E-Technamnet. 150 olika patent utgör grunden för två helt nya typer av hybridmotorer, säger Karin Lyborn, PR- och informationsansvarig på Renault.

 

Hybridmotorerna som Karin Lyborn nämner är en hybridmotor där el- och förbränningsmotorn samspelar för maximal effektivitet. Batteriet laddas regenerativt vid till exempel inbromsningar och till skillnad från en Plug-in hybrid laddar du alltså inte batteriet själv, utan bilen sköter det åt dig.

"150 olika patent utgör grunden för två helt nya typer av hybridmotorer..."

Vidare erbjuds även Captur och Megane som Plug- in hybrider, där du kan ladda hemma eller vid en laddstation. Här får du möjlighet att köra längre sträckor på enbart eldrift, upp till 6,5 m på enbart el.

 

Först ut nu med E-Tech hybridtekningen är modellerna Clio, Captur och Megane. Lanseringen av hybridmotorerna är nästa steg i planen Drive the Future som 2022 ska innehålla åtta helt elektriska bilar och tolv elektrifierade bilar.

 

läs mer om våra hybridmodeller!