vi ändrade allt utom namnet

  • 220 hk E-Tech 100% elektrisk drivlina
  • räckvidd på mer än 620 km¹
  • 90 % återvinningsbart material²
  • med openR link system³ , Google inbyggt³ , Google inbyggt och mer än 50 tillgängliga appar⁴
  • 545 L bagageutrymme

 

Se film

Läs mer om Scenic now

Helelektrisk familjebil

 
220 HK
E-Tech 100 %
elektrisk drivlina⁵
620 KM
räckvidd⁶
545 L
bagageutrymme
90 %
återvinningsbart⁷

¹335 km laddat på 30 minuter (WLTP-standard) – certifiering av data pågår

²beroende på version
³Google, Google Play, Android Auto, Google Maps och andra varumärken är varumärken som tillhör Google LLC
⁵170 hk E-Tech 100 % electric drivlina finns också
⁶WLTP-standard
⁷verklig räckvidd beroende på körförhållanden (vägtyp, körstil och väderförhållanden). Renault intern källa/2022.

Visa mer

djärv design

solarbay opacifierat panoramaglastak

"Zero leather" ergonomisk instrumentbräda inuti

två 774 cm² openR-skärmar

Smart armstöd bak dedikerat till anslutning

exklusiva 20" "oracle" fälgar

ÅTERVINNING OCH ÅTERVINNINGSBAR

90 % återvinningsbart material¹

Inget läder i kupén och återvunnet material för sätena². I kupén är 28% av materialen återvunna³ och från biokällor⁴. Batteri med 12 reparerbara och återvinningsbara moduler

¹ enligt det europeiska direktivet 2005/64/EG om typgodkännande av motorfordon med avseende på deras återanvändbarhet, återvinningsbarhet och återvinningspotential.

² tillgänglig på technoversion.
³ Scenic E-Tech 100 % electric integrerar 70 % av återvunnet material från befintliga återvinningskanaler eller kanaler under utveckling till 2030+ samtidigt som man undviker användningen av primära resurser. Detta är en nyckelpunkt för den cirkulära designen av våra framtida fordon.
⁴ från växtbiomassa eller inredningsdelar som innehåller material från växtbiomassa. Beroende på version.

Visa mer

NYSKAPANDE TEKNOLOGI

E-Tech 100% electric drivlina

Den nya elektriska plattformen med sin mycket låga tyngdpunkt, i kombination med den kraftfulla och smidiga elmotorn på 220 hk⁵, garanterar Scenic E-Tech 100% elektrisk en kraftfull och dynamisk körning.


⁵170 hk drivlina finns också tillgänglig

mer än 620 km stressfri räckvidd¹

Scenic E-Tech 100% electric inkluderar en värmepump för att optimera värmehanteringen och bevara räckvidden. Den uppfyller alla dina mobilitetsbehov.
¹WLTP-standard.

optimerad vägbeskrivning med Google

Njut av en avkopplande bilresa: vägbeskrivningssystemet innehåller laddningsplatser och föreslår en optimerad rutt baserat på batteriladdningsnivån. Scenic E-Tech 100 % electric kan laddas var som helst med växelström eller likström, ett hushållsuttag eller en snabbladdningspunkt.

upp till 335 km räckvidd på 30 minuters laddning¹

För längre resor kan du återvinna upp till 335 km WLTP-räckvidd på 30 minuter på en DC-snabbladdningspunkt. Scenic E-Tech 100% electric kommer med en kabel som kan användas på en väggladdare eller på en allmän laddstation.
¹ WLTP-standard.

"HEY GOOGLE, VISA MIG LADDNINGSPUNKT LÄNGS MIN RUT"

realtidsnavigering, röststyrning och mer än 50 appar7. upptäck openR-länk med Googles inbyggda och Renault-anslutna tjänster.

7beroende på länder. Google, Android Auto, Google Maps, Waze och andra
varumärken är varumärken som tillhör Google LLC.

instrumentbräda med 774 cm² openR

Waze, SongPop för Renault, Amazon musik och mer: 11 Renault-partnerappar

openR-system med automatiska uppdateringar

se räckvidd och laddningsschemaläggning via MyRenault

förplanering och schemalagd laddning via MyRenault eller det inbyggda gränssnittet

SOLARBAY PANORAMATAK

Solarbays innovativa panoramatak i glas mörknar och ljusnar - delvis eller helt - baserat på behov. Styr den med en knapp eller med Googles röststyrning. Termisk komfort och ljusstyrka oavsett om det är sommar eller vinter.

anpassa din komfort med solarbay*

Du kan välja vilken nivå av opacitet du vill ha bland 4 olika kombinationer. Med en total yta på 1,65 m², aktivera den via touch- eller röststyrning. Du får optimal visuell och termisk komfort garanterad under alla omständigheter.

*finns som tillval.

4 opacitetslägen tillgängliga

solarbay är röstaktiverad via Google Assistant eller med en knapp placerad på Scenic E-Tech 100% electrics tak. Fyra möjliga opacitetslägen för anpassad komfort. Även när taket är ogenomskinligt kan du fortfarande njuta av naturligt ljus.

  • helt ogenomskinligt tak
  • ogenomskinligt tak baktill
  • ogenomskinligt tak framtill
  • helt genomskinligt tak

ogenomskinligt tak baktill

ogenomskinligt tak framtill

helt genomskinligt tak

komfort ombord för alla

Tillgängligt utrymme optimeras med det plana golvet som ger över 38 L förvaringsutrymme. Baksätena ger dig rymlig komfort med 27,8 cm knäutrymme och 88,4 cm takhöjd.

smart armstöd bak

Det fällbara armstödet bak har 2 USB-C-portar och induktiva trådlösa laddare för din mobiltelefon. Flera konfigurationer är möjliga för att passa alla dina elektroniska enheter.

upp till 1 670 L för allt ditt bagage

Transportera bagage för hela familjen med ett rymligt bagageutrymme som ger 545 liter upp till 1 670 liter bagageutrymme när baksätet är nedfällt.

NYSKAPANDE TEKNOLOGI

Innovativ teknik packad i 1 m²

Solarbay är resultatet av gemensam utveckling av Renault och Saint-Gobain. Den är baserad på Saint-Gobain Sekurits AmpliSky® elektroniska system. Denna teknik använder en PDLC*-film mellan två glasplattor laddade med en elektrisk ström som ändrar inriktningen på de flytande kristallerna. Designen minskar fordonshöjden med 30 millimeter vilket förbättrar aerodynamiken och räckvidden hos Scenic E-Tech 100% electric.
Endast Renault erbjuder för närvarande ett så "smart" tak, ljusare och mörkare från flera håll, i en gradvis våg. *flytande kristaller inbäddade i en polymerfilm

HÅLLBAR DESIGN

Återvinningsbart och reparerbart glastak


Glaset i din Scenic E-Tech 100% electric's solarbay innehåller cirka 50% cullet, vilket är bilglas som återvinns från de olika produktionsstadierna vid Saint-Gobain Sekurits fabriker.
Solarbay glas har två mikrotunna lager, vilket ger ett utmärkt värmeskydd. På så sätt är dess CO₂-avtryck lägre jämfört med konventionella tak.

Vid slutet av livslängden mals glaset, filtreras och återvinns till nytt bilglas. Både PDLC- och PVB*-filmerna kan återanvändas för andra ändamål. Detta innebär att solarbay har en återvinningsgrad på mer än 90 %.
Vid en olycka kan glaset bytas lika enkelt som ett konventionellt glastak, eftersom alla dess komponenter kan bytas ut individuellt.

*Polyvinyl Butyral

 

Human first program

Cutting-edge säkerhet

avancerade förarassistanssystem

Säkerhetscoach: upptäck, meddela och vägleda

För en säkrare körning analyseras säkerhetsdata om hastighet, bana och säkerhetsavstånd och utfärdar ett körresultat efter varje resa. Säkerhetscoachen meddelar föraren om potentiella faror längs vägen i realtid, baserat på omgivande data.

3D-kamera med 360° vy

4 kameror återskapar 360° sikt runt fordonet så att du kan manövrera på ett säkert sätt.

Adaptiv farthållare

Systemet reglerar hastigheten genom att ta hänsyn till trafik och andra parametrar. Den håller säkert avstånd till andra fordon.
28 andra avancerade förarassistanssystem med human first program

Upptäck mer