E-Tech 100 % elektrisk drivlina

Med en egen bottenplatta och innovativa lösningar kombinerar Scenic räckvidd, körglädje och prestanda i perfekt harmoni.

Dess eldrivlina, som har konstruerats utan sällsynta metaller, tillverkas i Frankrike. Bilen är resultatet av en hållbar designprocess och drar fördel av ett produktionsekosystem baserat i Europa.
En kombination av respekt för miljön och körprestanda för att optimera din eldrivna upplevelse.
E-Tech 100% elektrisk drivlina

220 HK

finnns även med 170 hk

förbrukning från

16,8 kWh

/100 km*

upp till

619 km

räckvidd**

 

*version med stort batteri (87 kWh) – version med standardbatteri (60 kWh) från 16,3 kWh/100
**enligt WLTP-standarden

Ikon - ladda bil

Scenic kan laddas var som helst med växelström eller likström,
i ett hushållsuttag eller en snabbladdningsstation.

Ikon - kabel

Med en WLTP¹-räckvidd på upp till prel. 619 km kommer du längre – billigare.

Ikon - bil

Scenic omdefinierar körglädje med sin skarpa,
exakta styrning, reducerade vikt och låga tyngdpunkt,
vilket sammantaget bidrar till bilens dynamiska framtoning.

¹certifieringsprocedur i kombinerad körcykel (Worldwide Light Test Procedure).

kompromisslös körning

bottenplatta

elektrisk bottenplatta

 Scenic modulära CMF-EV-bottenplatta och dess innovativa konfigurationer erbjuder viktoptimering och en mycket låg tyngdpunkt. Därmed blir färden mer dynamisk och responsiv.

körglädje

Den elektriska motorn genererar en effekt på upp till 160 kW, motsvarande 220 hk, vilket gör att Scenic erbjuder dynamisk och responsiv körning oavsett vart du ska.
Den skarpa styrningen – hjulen har flyttats bak till karossens fyra hörn – och den kontrollerade chassirörelsen säkerställer en god rörlighet och utmärkt väghållning. Du har kontrollen över körningen.

körkomfort

Scenic-bottenplattan, med dess längre och bredare hjulbas, erbjuder utmärkt stabilitet och körkomfort. Inuti bilen kan passagerarna njuta av mer utrymme tack vare det platta golvet och den utmärkta ljudisoleringen med kokongeffekt (isolering mellan batteriet och passagerarutrymmet som dämpar vibrationer och buller, patenterad av Renault).

räckvidd även för längre resor

elektrisk prestanda

Scenic låter dig färdas upp till 370 km på motorvägen när batteriet är fulladdat. Detta är möjligt tack vare en design som fokuserar på räckvidd, en mycket effektiv motor samt den smarta förbrukningen.

regenerativ bromsning

Scenic kan med sitt energiåtervinningssystem ladda upp batteriet när du saktar ner eller trycker ner bromspedalen. Fyra nivåer av regenerativ bromsning, vilka nås via rattpaddlarna, anpassar sig efter vägförhållandena eller förarens körvanor, och ökar räckvidden effektivt*.

*inte tillgängligt på Evolution-versionen

värmepump

Värmepumpen, som är standard, kombineras med ett system för återvinning av energi från motorn och batteriet för att förbättra räckvidden hos Scenic och se till att det är en behaglig temperatur för passagerarna – oavsett väder. Särskilt användbart vintertid.

widget för räckvidd

håll koll på räckvidden
På instrumentpanelen finns en widget som hjälper dig att hålla koll vid såväl stadskörning som körning på motorväg. Den hjälper dig att beräkna återstående räckvidd baserat på körstil och laddningsnivå i din Scenics batteri.

flexibel laddning

ladda med AC (växelström)

Med 22 kW-laddaren är det enkelt att ladda din Scenic var du än befinner dig. Varje gång du stannar har du en möjlighet att ladda: ladda upp till 50 % av räckvidden på ca 2 h². Det har aldrig varit så enkelt att komma fram dit man ska.

²beroende på batteri

ladda med DC (likström)

Scenic är perfekt anpassad för långresor och semestrar. Med sitt DC-snabbladdningssystem, som är kompatibelt med det europeiska nätverket, kan bilen ladda upp till 2 timmars motorvägskörning på 30 minuter*.
Det stora batteriet erbjuder en optimerad effektkurva som blir mer stabil med tiden. Snabbladdning från 15 till 80 %, för att ladda upp 57 kWh, tar ynka 37 minuter.

*150 kW DC-snabbladdning för 2 timmars motorvägskörning vid en medelhastighet på 110 km/h.

batterier: ett anpassat val

fördelar

en modellserie framtagen för alla användningsområden

Det finns två storlekar på batteri för Scenic:
– Det stora batteriet på 87 kWh med en räckvidd på upp till 619 km (WLTP-standard). Perfekt för alla typer av resor, inklusive upp till 370 km på motorvägen utan att du behöver stanna för att ladda (om batteriet var fullt vid avfärd).
– Standardbatteriet på 60 kWh lämpar sig för vardagskörning med en räckvidd på upp till 429 km (WLTP-standard), men fungerar även för motorvägskörning vid behov.

expertis och reparationsmöjligheter

Reparationsmöjligheter och hållbarhet
Batteriet, som har anpassats särskilt för AMPR MEDIUM-bottenplattan, har ecodesign för att underlätta reparationer och återvinning. Den elexpertis som Renault har samlat på sig under mer än 10 år hjälper till att maximera batteriets livslängd, vilken garanteras under 8 år eller 160 000 km.

*Batteriet består av 12 moduler som kan bytas individuellt vid fler än 20 reparationscenter i Europa.

säkerhet, för enklare ingrepp

Olika exklusiva system skyddar batteriet och underlättar eventuella ingrepp. ”Fireman Access” hjälper räddningstjänsten släcka en brand i batteriet på bara några minuter. SD Switch kopplar från batteriet från högspänningsnätet för att se till att räddningstjänsten inte utsätts för fara.

återvinning och renovering

I slutet av bilens liv kan batteriet renoveras, återanvändas till annat (beroende på dess skick) eller återvinnas. Mer än 90 % av allt kobolt, nickel och litium återvinns då i ett slutet kretsslopp* för att producera nya batterier.

*Återvinningen i ett slutet kretslopp av mer än 90 % av allt kobolt, nickel och litium hanteras av The Future Is NEUTRAL (ett dotterbolag till Renault Group som arbetar för en cirkulär ekonomi) och dess partners, och planeras vara igång från år 2027."

Ovanstående utrustningsdetaljer kan vara standard eller tillval beroende på version.