ladda

Scenic erbjuder flexibla laddningslösningar, oavsett om du befinner dig hemma, på jobbet eller ute på språng.
 

snabb laddning längs vägen vid DC-laddningsstationer

Scenic låter dig färdas helt utan bekymmer. Med fulladdat batteri och 30 minuters laddning på vägen kan du resa upp till 600 km¹ på motorvägen om du använder en likströmssnabbladdare (min. 150 kW).

standardladdning längs vägen med AC-laddningsstation

Eftersom nästintill 90 % av laddningsstationerna i Europa är på 22 kW eller mindre, kommer du alltid att ha möjlighet att ladda bilen. Scenics 22 kW-laddare låter dig enkelt ladda bilen, var du än befinner dig. Ladda snabbt upp 50 % av räckvidden på ca 2 timmar för det stora batteriet – 1 h 30 min för standardbatteriet.

ladda hemma

Scenic laddas enkelt där hemma via en laddbox, ett jordat uttag eller vid enstaka tillfällen i ett vanligt eluttag. Dagligen med en särskild laddbox på 7,4 kW, ladda från 15 till 80 % på ca 8 h och 30 min.

kablar & utrustning

Oavsett om du befinner dig hemma, på jobbet eller ute på vägarna så erbjuder Scenic några av de mest flexibla laddningslösningarna på marknaden. Bilen levereras med en Mode 3-kabel som kan användas till laddboxen hemma eller vid offentliga laddningsstationer. Det går även att köpa till andra kablar.

laddning vid laddbox hemma eller laddningsstation ute på gatan (AC)

Till vardags passar det utmärkt att ladda din Scenic med Mode 3 Typ 2-kabeln:
– Ladda hemma eller på jobbet: laddbox med 7,4 kW AC (enfas)
– Ladda längs vägen: offentlig laddningsstation med 22 kW AC (trefas)

ladda hemma

Vid enstaka tillfällen kan du ladda din Scenic med Mode 2 flexi-laddaren (tillval):
– Ladda i ett standarduttag med 16 A, 2,3 kW eller ett jordat uttag med 3,7 kW

ladda vid DC-snabbladdningsstationer


Under långa resor på motorvägen när du bara vill göra kortare stopp passar det perfekt att ladda bilen vid offentliga DC-snabbladdningsstationer med den kabel som redan sitter fast i laddningsstationen.

vanliga frågor och svar

HUR LADDAR MAN EN ELBIL?

Med växelström (AC) eller likström (DC). Vid konventionella laddboxar som installeras hemma, samt vid offentliga laddningsstationer rör det sig om växelström. Snabbladdningsstationer som finns utmed motorvägarna erbjuder likström. Batteriet använder likström, så bilens laddare omvandlar växelströmmen till likström när bilen är ansluten till en konventionell laddningsstation.

HUR LADDAR MAN SIN ELBIL HEMMA?

Hemma behöver du bara installera en laddningsstation för att kunna ladda bilen med den medföljande Typ 2-kabeln. Vid enstaka tillfällen går det även bra att ladda bilen i hushållsuttaget med Flexicharger-kabeln som finns som tillval.

VILKEN TYP AV STRÖM BEHÖVS DÄR HEMMA?

Laddboxen där hemma måste vara av typen AC enfas eller AC trefas. Till dessa används Typ 2-kablar.

Ovanstående utrustningsdetaljer kan vara standard eller tillval beroende på version.