design

Med sin slanka silhuett, rejäla skuldror, högteknologiska förarplats och sofistikerade detaljer är Megane Sport Tourer en fullfjädrad kombi som förenar elegans och mångsidighet.

interiör

Anpassa utrymmet i bilen

Med sitt justerbara lastutrymme, sektorns längsta lastlängd och en mängd förvaringsutrymmen kombinerar Megane Sport Tourer komfort, stil och bekvämlighet. Alltid vid din sida!

exteriör

En elegant kombi

Utmejslade former, C-Shape-ljussignatur, dynamiska LED-bakljus, ny stötfångare och en ny kromad grill … Megane Sport Tourer hamnar lätt i blickfånget.

 

teknik

Kliv in i Megane Sport Tourers värld

gott om lastutrymme

Stuva in bagaget … Utan bekymmer! Easy Break-baksätet i Megane Sport Tourer kan fällas undan på några sekunder för en rekordlång lastlängd (2,7 meter) och ett rymligt, modulerbart bagageutrymme (upp till 563 liter) med smarta förvaringslösningar.

högteknologisk förarplats

Gör enkelt körupplevelsen mer personlig för större komfort och bekvämlighet med den anpassningsbara 10,2-tums förarskärmen och 9,3-tums EASY LINK-multimediaskärmen: uppkopplad navigering, teknik, förarstödsystem, MULTI-SENSE-inställningar och så vidare.

led pure vision-strålkastare

Öka strålkastarnas räckvidd och få bästa möjliga sikt dag som natt med LED Pure Vision-teknik.

prestanda

drivlinor & motorer

diesel - Blue dCi 115 EDC

Med den här motorn, som kan fås med en automatisk sjustegad växellåda med dubbelkoppling, får du både kraft och mångsidighet samtidigt som du kan hålla bränsleförbrukningen under kontroll. Ge järnet!

bensin - TCe 140 FAP/TCe 140 EDC FAP

Den här direktinsprutade 1,3-liters turbomotorn, med sina 240 Nm vridmoment och 140 hästkrafter, kan fås med en manuell eller automatisk sjustegad växellåda med dubbelkoppling. Den ger följsammare och kraftfullare acceleration för ökad körglädje.

bensin - TCe 160 FAP EDC

För optimal körglädje erbjuder den här direktinsprutade 1,3-liters turbomotorn 270 Nm vridmoment och kan fås med en automatisk sjustegad växellåda med dubbelkoppling. Sugen på ännu bättre prestanda? Aktivera Sport-läget via MULTI-SENSE-systemet och känn skillnaden!

upptäck versionen

Megane Sport Tourer sätter mångsidigheten i centrum med laddningsbar E-Tech hybridteknik som kombinerar en 1,6-liters bensinmotor med två elmotorer. Vid vardagskörning utnyttjar du den elektriska starten till max och får en tyst, komfortabel körning med oslagbar responsivitet. Går du i semestertankar? Ge dig ut på långfärder utan att behöva oroa dig över räckvidden (upp till 50 km(1) räckvidd på el i blandat läge och växla sedan till hybridläge för att öka räckvidden utan att tänka på anslutning).  

läs mer om Megane Sport Tourer E-Tech plug-in hybrid

dimensioner

Längd, höjd, bredd med mera. Se måttangivelserna i detalj.

 

 

tillbehör & utrustning

Anpassa Megane Sport Tourer för att passa din smak med vårt tillbehörssortiment.

dragkrok och fällbar cykelhållare

Med Renaults fällbara och verktygsfria borttagbara dragkrokar kan du transportera din utrustning säkert. Lägg till vår fällbara cykelhållare så att du kan ge dig ut i naturen och ändå ha fri åtkomst till bagageutrymmet.

lastgaller

Fullständig separation mellan bilens bagageutrymme och passagerarutrymme. Förbättrar säkerheten och är bekvämt för transport av ditt husdjur eller andra olika föremål i bagageutrymmet.

takräcke och takbox

Behöver du mer utrymme? Fäst en extrabox på taket till Megane Sport Tourer på ett enkelt sätt. Den här praktiska, snygga och stadiga tilläggslösningen ökar bilens lastkapacitet. Oumbärlig för kompromisslösa färder!

versioner

Välj den version av Megane Sport Tourer som passar dig bäst. 

Equilibre

Megane Sport Tourer Zen TCe 140 GPF

- EASY LINK multimediasystem med 7" pekskärm
- Automatisk luftkonditionering, två zoner
- Parkeringssensor bak och fram
- Dimljus

Techno

Megane Sport Tourer Intens TCe 140 GPF

- EASY LINK multimediasystem med 7" pekskärm och navigator
- Ytterbackspeglar med avfrostning, elstyrd inställning och fällning
- Elektrisk parkeringsbroms, med Auto-Hold-funktion
- Fällbart baksäte (1/3–2/3) med Easy-Folding

Bränsleförbrukning vid blandad körning WLTP: 5,8 l/100km. CO2-utsläpp enl. WLTP 132 gram/km.