design

Harmoniska linjer, utmejslade former och sofistikerade detaljer... Attraktiva och dynamiska Megane gör ett djärvt intryck med sin ännu mer sofistikerade siluett och högteknologiska interiör. Redo att fånga allas blickar?

Interiör

Ge dig av på en otrolig resa! Megane har en unik kupé och förarplats som kombinerar komfort, finess och teknik för både föraren och passagerarna.

Exteriör

Med sin distinkta ljussignatur, sina uttrycksfulla linjer och sin felfria finish har Megane ett modernt och elegant utseende.

teknik

Optimera upplevelsen vid vardagskörning med vår teknik: Renault EASY DRIVE-förarassistans, inbyggt EASY LINK-multimediasystem, MULTI-SENSE-inställningar.

Gör färden mer livfull med EASY LINK


Är du redo för en uppkopplad upplevelse som inte liknar något annat? Med EASY LINK-multimediasystemet, som är kompatibelt med Android Auto™ och Apple CarPlay™, kommer du enkelt åt appar och uppkopplade tjänster från den centralt placerade 9,3-tumsskärmen i Megane.

Anpassa körupplevelsen med MULTI-SENSE

Motorljud och följsamhet, styrning, bakgrundsbelysning och inställbar förarskärm … Med MULTI-SENSE kan du välja mellan fyra olika lägen (MySense, Eco, Comfort och Sport) och anpassa färden efter humöret och dina behov.

Dra nytta av Renault EASY DRIVE-körassistans


Känn dig trygg när du reser! Motorvägs- och trafikassistans, adaptiv farthållning med Stop & Go, aktivt nödbromssystem (AEBS) som upptäcker cyklister- och fotgängare … Våra banbrytande förarassistanssystem ökar säkerheten och gör körningen superenkel.

prestanda

drivlinor & Motorer

BENSIN

TCe 140 FAP:
Den här direktinsprutade 1,3-liters turbomotorn med sina 240 Nm vridmoment och 140 hästkrafter, kan får med en manuell sjustegad växellåda med dubbelkoppling. Den ger följsammare och kraftfullare acceleration för ökad körglädje. 

TCe 160 FAP EDC
För optimal körglädje erbjuder den här direktinsprutande 1,3-liters turbomotorn 270 Nm vridmoment och kan får med en automatistk sjustegad växellåda med dubbelkoppling. Sugen på ännu bättre prestanda? Aktivera sport-läget via MULTI-SENSE-systemet och känns skillnaden! 

E-Tech plug in-hybrid

Få en unik körupplevelse! E-Tech-laddhybriden är resultatet av över 150 patent som har utvecklats av våra Renault-experter. Drivlinan, som komnbinerar två elmotorer med den senaste generationens 1,6 liters bensinmotor utrustad med ett pertikelfilter, har även en kopplingsfri växellåda med flera lägen och ett batteri på 9,8 kWh som båda hämtar inspiration från vår Formel 1- och Z.E.-expertis. Resultatet? Begränsa CO2-utsläppen och håll kostnaderna i schack genom att minska bränsleförbrukningen.

Tack vare hybridläget behöver du inte kompromissa med räckvidden på långfärder. Tystgående, komfortabel, följsam och jämn... Redo att upptäcka körglädje utan motstycke?

E-tech plug-in hybrid

 Upplev sällan skådad körglädje, med eldriftens alla fördelar i kombination med mångsidigheten hos hybrider, tack vare den laddningsbara E-tech hybriddrivlinan.

LÄS MER OM MEGANE E-TECH PLUG-IN HYBRID


specifikationer

Mått: Får Megane plats i garaget?
Längd, höjd, bredd med mera. Se detaljerade mått.

 

 

tillbehör

Med vårt utbud av tillbehör framtagna för att förena elegans och bekvämlighet är Megane ensam i sitt slag.

Exteriör

Larm

Tillförlitliga och osynliga – våra perimetriska och volymetriska larm ger Megane ett effektivt stöldskydd.

Dragkrok och fällbar cykelhållare

Med Renaults infällbara och verktygsfria borttagbara dragkrokar kan du transportera din utrustning säkert. Lägg till vår fällbara cykelhållare så att du kan ge dig ut i naturen och ändå ha fri åtkomst till bagageutrymmet.

Takräcken och takbox

Behöver du mer utrymme? Fäst en extrabox på taket till Megane på ett enkelt sätt. Den här praktiska, snygga och stadiga tilläggslösningen ökar bilens lastkapacitet. Oumbärlig för kompromisslösa färder!

interiör

Bagagerumsmatta och lastgaller

Skräddarsydd bagagerumsmatta skyddar din interiöroch lastgallret ger dig fullständig separation mellan bilens bagageutrymme och passagerarutrymme. Förbättrar säkerheten och är bekvämt för transport av ditt husdjur eller andra olika föremål i bagageutrymmet.

Induktionsladdare

Ladda enkelt din smartphone genom att lägga den på laddningspunkten på mittkonsolen.

Sportpedaler och golvmattor

Dessa pedaler förstärker Megane sportighet, medan de specialframtagna golvmattorna gör det lättare att hålla rent. De är lättskötta och monteras med två säkra klämmor.

versioner & utrustning

Välj den version som passar dig bäst

Zen

Megane Zen E-Tech plug-in hybrid 160

Intens

Megane Intens E-Tech plug-in hybrid 160

R.S. Line

Megane R.S. Line TCe 160 GPF

KONTAKTA ÅTERFÖRSÄLJARE

 

Bränsleförbrukning vid blandad körning WLTP: 4,6 – 6,1 l/100km. CO2-utsläpp enl. WLTP 121 – 139 gram/km.