konceptbilar

Vi återuppfinner billar och mobilitet

Renaults dagliga uppdrag är att sätta trender, bemästra högteknologi, andas sann modernitet på fordonsmarknaden.

Innovation har spelat en integrerad del av företagets DNA i över 120 år.

Renault Niagara koncept

Symbol för vår internationella expansion

 • konceptet förnyelse
  Renault Niagara koncept
  förkroppsligar moderniteten i det framtida sortimentet som säljs utanför Europa 2027
 • ett koncept med en stor personlighet
  kraftfull och robust; sofistikerad och fullspäckad med teknik
 • unik e-tech 4x4 teknik
  mild hybrid advanced fram och elmotor bak
se video

speglar det förnyade utbudet på marknader utanför Europa


Med en tydlig personlighet som symboliserar Renaults värden har Renault Niagara konceptet generösa, svepande linjer och skulpterade detaljer med finish i ett fordon som är både robust och modernt.

Där känsla och teknik möter Pixel Art. Inspiration och värderingar; tillförlitlighet och starka tekniska referenser med sin nya ljussignatur.

fokus på personlighet

Designad för extrema förhållanden

Från den robusta glidplattan (skyddet monterat under den främre stötfångaren) till den långa fjädringen som ger dämpning även på ojämna vägar, tillsammans med stor markfrigång och breda axlar, konceptbilen Renault Niagara förkroppsligar alla fysiska och tekniska egenskaper hos en robust, dynamisk, och sportig pickup.

4ever Trophy E-Tech 100% electric concept

Den framtida elektriska Renault 4 kommer att hylla sin ikoniska föregångare som sålde 8 miljoner exemplar. Symboliserar enkelhet, smidighet, robusthet -
den är delvis lyxig och delvis äventyrare...
För att fira 4L Trophys 25-årsjubileum presenterar 4ever Trophy E-Tech 100% electric Concept sin 100% elektriska version som lovar otroligt spännande äventyr.


se video

100% elektrisk

4ever Trophy E-Tech 100% electric Concept ligger före spelet på morgondagens fordon med sin frontplacerade 100% elmotor och specialdesignade plattform som absorberar stötar och vibrationer (smart effect).

4 styrkor som möts - besparingar, hållbarhet, respekt och körglädje!

EN FAMILJEKÄNSLA

4ever Trophy E-Tech 100% electric Concept är gjord för att köra under tuffa förhållanden men också för att göra helgerna roliga och miljövänliga, stilar om den "historiska" 4L:s personlighet och egenskaper, vilket ger dem en modern twist.

REDO ATT UTFORSKA ALLT

Från slutet av gatan till runt om i världen, 4ever Trophy E-Tech 100% electric Concept är en utställningsbil som används för många ändamål. Den innehåller allt som dagliga äventyrare och distansutforskare kan förvänta sig: enkla former, robust tillförlitlighet, minimalt underhåll och ett avgassystem som ger noll buller och noll CO2-utsläpp!

Livfull design

Vi lever upp till våra värderingar om närhet och praktiska innovationer för alla. Vår designstrategi har som mål att sätta känslorna i centrum genom enkel, sensuell och varm formgivning.
 
Den genomtänkta stilen fanns inledningsvis bara i våra konceptbilar men har gradvis införlivats i våra senaste modeller sedan 2012.
 
Laurens van den Acker, industridesignchef: ”Vi har nu ett enhetligt och övergripande utbud som täcker allt, där varje modell behåller sin egen distinkta personlighet. Och det här är bara början!” 
 

se video

R5 Turbo 3E E-Tech 100% electric

fortfarande turbo, nu elektrisk

 

Den har många rallyframgångar, får ditt hjärta att hoppa över ett slag och samlar på sig superlativ... R5 Turbo 2 fyller 40 år i år! Finns det något bättre sätt att hylla den än att välkomna den nya R5 Turbo 3E E-Tech 100 % electric, lika skarp, lika effektiv och lika spektakulär! En uppdaterad ikon.

 

se video

ELEKTRISK, IKONISK, EKSTATISK

R5 Turbo 3E E-Tech 100 % electric inkluderar allt: med samma höga prestanda som sin föregångare, behåller och moderniserar den sin ikoniska stil. Vinge, luftintag, linjer, färger, omöjligt att ignorera! Och dess motor på 280 kW (380 hk) elektrifierar allt i dess väg.

360° I FULLSTÄNDIG SÄKERHET!

Både aggressiv och mjuk, kabinen är designad för att ha hög prestanda och ger dig fullständig sinnesfrid. Säkerhetsbågarna lugnar dig, skopsätena håller dig och klädseln skyddar dig... Låt oss drifta!

ALLT FÖR DRIFT!

Aerodynamik med specifika omdesignade delar: motorhuvens luftintag, luftmotståndsreducerande främre stötfångare, inga ytterspeglar men den har kamerafästen och en bakre diffusor som skyddar luftutsläppen. Strålkastarna spelar en glitch art-inspirerad animation under drift.

R5 E-Tech 100% electric Prototype

kul, fräck, teknisk, Renault!

 

Denna snart ikoniska stadsbil skriver om reglerna för att lansera R5, Super5 och R5 Turbo i framtiden. Målet är fler elbilar i Europa.

 

Som R5 förr i tiden, en populär och oumbärlig bil men med en modern twist: tyst, högteknologisk, effektiv och fräck.

DESIGNDETALJER

Ikoniska detaljer förbättras: motorhuvens luftintag omvandlas till en laddningsklaff, diskreta lysdioder driver logotypen och belysningssignaturen, infällda bakljus inspirerade av flygteknik och mycket mer. Det mjuka taket framhäver en beslutsamhet att använda innovativa material.

DESIGN

Samma R5-glädje, stil, proportioner förstärkta av en modern design: robustare hjulhus, strömlinjeformad takprofil, boxigare kaross och mer. Leendet på framsidan finns kvar... en fin liten detalj!

FLER KONCEPTBILAR

Över 10 års erfarenhet av elektrifierad mobilitet. Upptäck vårt utbud av konceptbilar

RENAULT SCENIC VISION

MEGANE EVISION

R.S. 2027 VISION

Framtiden för Renault Sport är redan här.

TREZOR CONCEPT

Framtiden i en eldriven GT.

EZ-ULTIMO CONCEPT

En upplevelse av premiummobilitet.

HIPPIE CAVIAR CONCEPT

ZE KANGOO CONCEPT