VÅRA BÄSTA RÅD VID KÖP AV BEGAGNAD BIL

Om du är ute efter att köpa en begagnad bil finns det mycket att ta reda på och fundera kring. Här har vi samlat några av våra bästa tips kring vad som är viktigt att tänka på inför köpet. Rent allmänt rekommenderar vi alltid att läsa på så mycket som möjligt om bilmärket och bilmodellen. Särskilt viktigt är det att tänka på vad själva ägandet innebär, såsom underhåll, reparationer, försäkring och liknande.

8 VIKTIGA SAKER ATT TÄNKA PÅ

Här har vi samlat de bästa tipsen för dig som funderar på att köpa en begagnad bil.

 

1. Serviceboken

2. Lär känna bilen

3. Även en begbil kan skräddarsys

4. Dags för kamremsbyte? 

5. Håll koll på garantin.

6. Finns det en lågprisservice

7. Köp din bil där de kan den

8. Förenkla ditt ägande.

1. Kolla serviceboken ordentligt

Ett riktigt klokt råd är att verkligen läsa bilens servicebok. Har någon service hoppats över? Det kan tyda på att den tidigare ägaren har satt ekonomin före bilens bästa. Ett plus är alltid om servicen gjorts på en märkesverkstad, då vet du att åtgärder har utförts av en mekaniker som bara arbetar med bilmärket.

3. Gör bilen till din

Många tänker att när man köper en begagnad bil får man leva med den som den är. Men det är inte sant. Du kan naturligtvis anpassa även en äldre bil med tillbehör så att den blir skräddarsydd efter dina behov och önskemål. Sätt på dragkrok, lägg in gummimattor, köp takbox eller lägg till i stort sett vad du vill!
Det är din bil, även om du köper den begagnad.

HUR ÄR DET ATT ÄGA EN RENAULT?

Att köpa en bil är en sak, att äga den är en annan. Här har vi fokuserat på det senare, för till syvende och sist är det ägandet du ska ägna dig åt varenda dag efter köpet.
Bra tips kan man väl inte få för många av, särskilt inte om de är gratis

LÄS MER