COOKIEPOLICY

Vår webbplats och appar använder teknologier såsom cookies för att se till att du får hög kvalitativ, smidig och personlig upplevelse. Informationen i denna policy kompletterar vår integritetspolicy.

Vi är mån om att skydda dina uppgifter online. Du kan när som helst ändra dina cookie-inställningar.

 

1. VILKA ÄR VI?

RN Nordic AB org.nr: 556713-6543 (tidigare Renault Nordic AB) är oberoende personuppgiftsansvariga för de uppgifter som samlas in av cookies och andra spårare som läses eller sparas på din enhet (hädanefter ”vi”, ”oss”, ”vår”).

Du kan läsa mer i vår integritetspolicy.

 

2. VAD ÄR COOKIES?

En cookie är en textfil, en kod, som läser av att du besöker en webbplats, använder en mobilapp, läser ett e-postmeddelande, installerar eller använder programvara, oavsett vilken typ av enhet som används (dator, mobiltelefon, digital läsare, spelkonsol ansluten till internet etcetera).

När du använder en webbplats kan cookies skicka information till användarens webbläsare och möjliggöra för webbläsaren att skicka information tillbaka till den ursprungliga webbplatsen (till exempel sessions-ID eller val av språk).

Cookies tillåter oss inte att identifiera dig direkt utan endast att samla in specifik information om din enhet, webbläsare, interaktioner med webbplatsen eller appen du använder och, i vissa fall, din geografiska position.

Den teknik som används kan koppla samman flera av de enheter som du kan ha använt för att med tillräcklig sannolikhet fastställa att dessa enheter tillhör dig.

 

3. VAD ANVÄNDS COOKIES TILL PÅ WEBBPLATSEN?

På den här webbplatsen används olika typer av cookies.

Nödvändiga

Nödvändiga cookies låter dig använda webbplatsen genom att aktivera grundläggande funktioner, såsom sidnavigering och åtkomst till säkra områden på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa cookies.

Dessa cookies är avsedda att möjliggöra eller underlätta elektronisk kommunikation (upptäcka anslutningsfel, identifiering av anslutningspunkter, webbplatssäkerhet och så vidare) och att tillhandahålla webbaserade kommunikationstjänster som du eventuellt begär specifikt (skärmvisningsinställningar, spara information som anges i formulär, varukorgar (om tillämpligt), åtkomst till ditt användarkonto, chat eller chatbot på vår webbsida, med mera)

Dessa cookies är nödvändiga för att vår webbplats fungerar korrekt.

Det går inte att invända mot användningen av dessa cookies och ditt samtycke behövs inte eftersom tjänsterna på vår webbplats är beroende av dessa cookies.

Inställningar

Cookies för inställningar låter en webbplats komma ihåg information som ändrar hur webbplatsen fungerar eller visas. Detta kan t.ex. vara föredraget språk eller regionen du befinner dig i.

Ditt samtycke krävs för användning och lagring av dessa cookies.

Marknadsföring

Cookies för marknadsföring används för att spåra besökare på webbplatser. Avsikten är att visa annonser som är relevanta och engagerande för enskilda användare, och därmed mer värdefull för utgivare och tredjepartsannonsörer.

a) Sociala medier

Dessa cookies används av oss för marknadsföring-och analysändamål, särskilt för att visa dig våra annonser när du är ansluten till sociala medier (Facebook, Twitter, LinkedIn, och så vidare) och för att hjälpa oss förstå hur användarna interaktioner och engagemang med våra annonser på dessa sociala medier.

Dessa cookies är också avsedda att göra webbplatsen mer användarvänlig och interaktiv genom att möjliggöra interaktion med dessa sociala medier och att bädda in innehåll från dessa sociala nätverk på vår webbplats såsom Youtube videor.

Dessa cookies kan behandla data som till exempel mängden innehåll som delas i sociala nätverk, att du har ett konto i ett socialt nätverk, spårning av ditt surfande på webbplatser eller dessa sociala medier och så vidare. Funktionerna baseras på applikationer från tredje part som är integrerade på vår webbplats. Det sociala nätverk som tillhandahåller den här applikationsknappen kan sannolikt identifiera dig via knappen, även om du inte använde knappen när du besökte vår webbplats. Det räcker med att ditt konto på det sociala nätverket i fråga var aktivt på din enhet (öppen session), samtidigt som du använde vår webbplats, för att den här typen av applikationsknapp ska ge det sociala nätverket möjlighet att spåra hur du använder webbplatsen

Vi uppmanar dig att läsa dessa sociala nätverks sekretesspolicyer för att ta reda på hur de använder den surfhistorik som de kan samla in när dessa knappar används, inklusive för marknadsföringsändamål. Dessa sekretesspolicyer måste göra det möjligt för dig att göra dina val på dessa sociala nätverk, särskilt genom att upprätta användarkonton för vart och ett av dessa nätverk.

Ditt samtycke krävs för användning och lagring av dessa cookies.

b) Riktad marknadsföring och innehåll

Dessa cookies är avsedda att förbättra relevansen för reklam och innehåll på den här webbplatsen och i media från tredje part. När vi skickar marknadsföring till dig, eller skickar sådana meddelanden är vårt mål att skicka så relevanta annonser och erbjudanden som möjligt, anpassade efter dina behov eller som kan vara av intresse för dig.

Dessa cookies kan behandla data om dina personliga preferenser, ditt intresse för våra produkter och/eller tjänster och dina konsumtionsvanor.

Denna automatiska databehandling bidrar därför till en bättre upplevelse online:

- Genom att visa dig relevanta annonser vid rätt tidpunkt,

- Genom att utesluta annonser som sannolikt inte är intressant för dig,

- Eller till och med genom att begränsa antalet gånger du får se samma annons.

Denna behandling kan till exempel innebära att vi förser dig med information relaterad till det bilsegment du sannolikt är mest intresserad av (en SUV snarare än en stadsbil eller vice versa).

Data som behandlas i det här sammanhanget kan ha samlats in från olika källor och kan vara sammankopplade: data från vårt kundregister, navigeringsdata, data från tredje part, data om användningen av ditt fordon med mera. Användningen av sådana verktyg definieras i tillämplig lagstiftning som profilering.

Ditt samtycke krävs för användning och lagring av dessa cookies.

Statistik

Cookies för statistik hjälper en webbplatsägare att förstå hur besökare interagerar med webbplatser genom att samla och rapportera in information anonymt.

Dessa cookies är avsedda att analysera webbplatstrafik och förbättra din surfupplevelse.

De kan behandla data relaterade till de besökta sidorna, hur lång tid du har tillbringat på dessa sidor, vilken webbläsare du använder för att besöka sidorna och så vidare.

Dessa cookies insamlade data kan också används för att skapa algoritmer och profiler y syftet att analysera dina potentiella intressen och preferenser för våra produkter och tjänster. Vi kan komma att kombinera dessa data med andra information, såsom från vår kunddatabas (mer information om profilering och hur man kan motsätta sig sådan profilering finns på vår Integritetspolicy).

Ditt samtycke krävs för användning och lagring av dessa cookies.

 

4. VILKA COOKIES ANVÄNDS PÅ WEBBPLATSEN?

Den bifogade tabellen innehåller en lista över alla cookies som lagras och/eller används av webbplatsen samt deras huvudegenskaper. När det är möjligt lagras dessa cookies på servrar belägna i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES). Eftersom vissa av våra tjänsteleverantörer befinner sig i länder utanför EES behandlas dock dina personuppgifter i dessa länder, vilka kan ha annan lagstiftning om personuppgifter än Europeiska unionen. I sådana fall (i) försäkrar vi oss om att överföringen sker i enlighet med tillämpliga bestämmelser och (ii) vidtar säkerhetsåtgärder för att säkerställa att uppgifterna skyddas ordentligt (i synnerhet genom att använda Europeiska kommissionens standardavtalsklausuler).

Vår webbplats kan innehålla cookies från tredje part (kommunikationsbyråer, besöksstatistikföretag och så vidare) som möjliggör för dem att, under dessa cookies livslängd, samla in information om surfning relaterad till vår webbplats. Lagring och användning av dessa cookies från tredje part omfattas av dessa tredje parters sekretesspolicyer. Vi informerar dig om syftet med cookies från tredje part på vår webbsida och ger dig möjlighet att göra val gällande dessa cookies.

 

Namn Utfärdare Typ Beskrivning Upphör
CookieConsent [x2] Cookiebot Nödvändig Indikerar medgivande för cookies. 1 år
test_cookie Google Nödvändig Används för att kontrollera om användarens webbläsare stöder cookies. 1 dag
ASP.NET_SessionId Renault Nödvändig Behövs för att identifiera klienten med webbsessionen. Session
__RequestVerificationToken Renault Nödvändig Hjälper till att förhindra Cross-Site Request Forgery (CSRF)-attacker. Session
INGRESSCOOKIE Renault Nödvändig Denna cookie används för att skilja mellan människor och bots. Session
session_id Autouncle Marknadsföring Bevarar användarstatus över sidförfrågningar. Session
sxa_site Renault Nödvändig Förbättrar webbplatsens hastighet och implementerar innehåll genom ett Content Delivery Network (CDN). Session
CookieConsentBulkSetting-# Cookiebot Inställningar Möjliggör cookie-samtycke på flera webbplatser Persistent
shell#lang Renault Inställningar Denna cookie används för att bestämma det föredragna språket för besökaren och ställer in språket i enlighet därmed på webbplatsen, om möjligt. Session
_ga Google Statistik Google analytics, _ga används för att förstå hur besökaren navigerar runt på webbplatsen 2 år
_gid Google Statistik Google analytics, _gid används för att förstå hur besökaren navigerar runt på webbplatsen 1 dag
collect Google Statistik Används för att skicka data till Google Analytics om besökarens enhet och beteende. Spårar besökaren över enheter och marknadsföringskanaler. Session
_gat Google Statistik Används av Google Analytics för att minska förfrågningsfrekvensen 1 dag
sp.pl Oath Marknadsföring Registrerar användarbeteende och navigering på webbplatsen, och eventuell interaktion med aktiva kampanjer. Detta används för att optimera annonsering och för effektiv retargeting. Session
IDE Google Marknadsföring Används av Google DoubleClick för att registrera och rapportera webbplatsanvändarens handlingar efter att ha sett eller klickat på en av annonsörens annonser i syfte att mäta effektiviteten av en annons och att presentera riktade annonser för användaren. 1 år
pagead/landing [x2] Google Marknadsföring Samlar in data om besökarnas beteende från flera webbplatser, för att presentera mer relevant reklam - Detta gör det också möjligt för webbplatsen att begränsa antalet gånger som de visas samma annons. Session
tr Meta Platforms, Inc. Marknadsföring Används av Facebook för att leverera en rad reklamprodukter som budgivning i realtid från tredje parts annonsörer. Session
_gcl_au Google Marknadsföring Används av Google AdSense för att experimentera med annonseffektivitet på alla webbplatser som använder deras tjänster. 3 månader
A3 Yahoo Marknadsföring Samlar information om användarbeteende på flera webbplatser. Denna information används för att optimera relevansen av reklam på webbplatsen. 1 år



5. HUR GER DU DITT SAMTYCKE?

När du besöker vår webbplats för första gången ombeds du att godkänna eller vägra eller göra visa val om användningen av cookies i en särskild informationsruta.

Vi informerar dig, i enlighet med lagstiftningen, om att cookies som är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera inte kräver ditt samtycke och kan därför inte inaktiveras i vår cookiehanterare. Du kan förhindra användningen av dem genom att ändra inställningarna i din webbläsare (genom att följa avsnittet ”Hur nekar du cookies?” nedan) men kvaliteten på webbplatsen kan blir sämre.

 

6. HUR LÄNGE SPARAS DITT SAMTYCKE

När du tillåter eller nekar till att använda alla eller delar av cookies på vår webbplats sparas ditt val och lagras (och vi kommer att spara dina val) under högst 6 månader. Detta innebär att när du besöker vår webbplats senare under denna period kommer vi inte att begära någon åtgärd från din sida när det gäller cookies eftersom vi kommer att ha ett register över dina lagrade val.

 

7. HUR HANTERAR DU COOKIES?

Hur nekar du cookies?
Om du inte vill att cookies ska lagras eller läses på din enhet kommer en cookie om det att registreras på din enhet så att vi kan komma ihåg att du inte samtycker till användning av cookies. Om du raderar cookien som registrerar din blockering av cookies kommer vi inte att kunna komma ihåg att du inte har samtyckt till användning av cookies (vilket innebär att du måste ställa in dina inställningar på nytt nästa gång du besöker vår webbplats).

Du kan hantera cookies på flera olika sätt, inklusive att blockera användningen av dem och/eller radera dem.

Cookiehanterare

En cookiehanterare tillhandahålls så att du kan hantera de cookies som lagras och/eller används på webbplatsen.

Webbläsarinställningar

Du kan även hantera cookies via webbläsaren.

De flesta webbläsare är som standard inställda på att tillåta cookies, men om du vill kan du välja mellan att tillåta alla cookies, blockera alla cookies eller välja vilka cookies du vill tillåta beroende på varifrån de kommer. Du kan även regelbundet radera cookies från din enhet med hjälp av din webbläsare.

Glöm inte att ställa in alla webbläsare på alla dina enheter (surfplattor, mobiltelefon, datorer osv.).

Varje webbläare har olika sätt att hantera cookies och dina val. I webbläsarnas hjälpmeny finns det en beskrivning av hur du ändrar dina cookieinställningar. Till exempel:

  • Internet Explorer™: http://windows.microsoft.com/fr-FR/windows-vista/Blockera-eller-tillåt-cookies
  • Safari™: https://support.apple.com/sv-se/guide/safari/welcome/mac
  • Chrome™:
    • http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=fr&hlrm=en&answer=95647
    • http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=fr&hlrm=en&answer=95647
  • Firefox™: https://support.mozilla.org/sv/kb/forbattrat-sparningsskydd-firefox-datorer
  • Opera™: http://help.opera.com/Windows/10.20/en/cookies.html

Du kan välja att inaktivera vissa cookies från tredje part genom att gå direkt till cookieutfärdarens sida. Så här gör du:

  • Om du vill inaktivera cookies från Google Analytics besöker du: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en-GB
  • Om du vill inaktivera cookies från intelliAd besöker du: https://login.intelliad.com/optout.php
  • Om du vill inaktivera cookies från Adobe besöker du: https://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html

 

8. HUR UTÖVAR DU DINA ANDRA RÄTTIGHETER?

I enlighet med gällande dataskyddslagstiftning har du rätt att få tillgång till, korrigera, invända mot, begränsa användningen av och radera dina personuppgifter. Om du vill utöva dina andra rättigheter läser du vår information om skydd av dina personuppgifter genom att klicka på denna länk.

 

9. ÄNDRINGAR

Vi gör ibland ändringar i den här policyn. Vi informerar dig om detta och/eller ber om ditt medgivande när det är nödvändigt eller krävs. Vi rekommenderar därför att du läser policyn varje gång du besöker vår webbplats så att du känner till informationen i den senaste versionen.