Sugen på tjänstebil? Vad sägs om en klimatsmart, testvinnare som är smidig att parkera, kul att köra, lätt att ladda och billig i drift!

Här berättar vi varför:

Många vill idag byta ut sina fossildrivna bilar mot eldrivna alternativ, det visar bland annat Nordiska Elbilsbarometern. En Zoe har blivit det självklara valet för många företag med hållbarhetsfokus, kanske särskilt för dig som mikroföretagare inom allt från tech till ekonomi som åker många kortare sträckor och där tjänstebilen kanske dessutom fungerar som en extrabil i hushållet.Att välja en Zoe som tjänstebil är snällt både mot klimatet och plånboken – och dig själv.

1. Den är nätt – och oväntat rymlig

Zoe tar dig smidigt runt till olika uppdragsgivare och möten. Med sin nätta storlek är Zoe den perfekta bilen för att enkelt ta dig fram i stan, lätt att både köra i tät trafik och parkera även i små parkeringsfickor.

 

Och när du sen dessutom behöver svänga förbi och hämta barnen från fotbollsträningen – eller lasta in alla pärmar för att köra till revisorn – är det bra att den är oväntat rymlig. Bagageutrymmet är närmast imponerande, 338 liter är stort för klassen och uppnås genom att batterierna inte ligger där. Baksätet är dessutom fäll- och delbart.

2. Den är billigast att äga

Zoe är dessutom ett bra val för dig som vill ha valuta för företagets pengar. Den är billigare att ”tanka” jämfört med bensin- och dieselbilar och har lägre underhållskostnader. I en undersökning genomförd av Bilauktionssajten Kvdbil som räknat på den totala ägandekostnaden för 19 av Sveriges vanligaste miljöbilar hamnar Zoe på en första plats som den billigaste bilen att äga, med en månadskostnad på endast 3 569 kronor.

3. Den hjälper dig bygga ett hållbart varumärke

Med Zoe kan du lätta på klimatsamvetet och samtidigt göra ett gott intryck på kunderna när de ser dig anlända till mötet i en bil som bidrar till bättre luft och noll utsläpp. Elbilar är visserligen mer resurskrävande att tillverka än bensinbilar, däremot visar en majoritet av den forskning som gjorts att detta kompenseras med råge om man ser till mängden utsläpp som sparas in under bilens livslängd.4. 

4. Du får maxad körglädje

Samtidigt behöver du inte oroa dig för att behöva göra avkall på köregenskaperna. Tvärtom! Med Renault Zoe får du 100 procent tyst och mjuk körglädje med fin komfort och spänstiga vägegenskaper. Faktum är att Zoe i ett elbilstest genomfört av auto motor & sport i våras knep förstaplatsen tack vare sin komfort, körglädje – och räckvidd."Osportig men utmärkt sittkomfort fram, tystast kupé och följsammast och stabilast fjärdring. Hotar större bilar", skriver tidningen.

5. Du slipper oroa dig för räckvidden

Ja, med tanke på vad man får för pengarna vad gäller räckvidd står sig Zoe väldigt bra i segmentet. Upp till 393 km kan du köra med en laddning, vilket är betydligt längre än vad medelbilisten kör på en hel vecka. Och – Zoe klarar dessutom mer än sina redovisade mil. I ett räckviddstest genomfört på sommaren av norska sajten motor.no kom Zoe längre än sin officiella räckvidd. 

6. Den är lätt att ladda

Dessutom är det enkelt att hitta en laddstolpe så att Zoe:n laddas när den inte används – oavsett om du är hemma, inne i stan hos en kund eller på stormarknaden på väg hem – och därmed alltid är "tankad". Zoe kan nämligen lätt laddas på alla växelström laddstationer med maximal effektivitet (upp till 22kW).

7. Du får sålla dig till skaran "nöjdast kunder"

Zoe:n bygger på mer än tio års erfarenhet för Renault inom elbilar, och med en modern och dynamisk design, djärva linjer och precis lagom dos kaxighet förgyller Zoe vardagen med sin stil och finess.Inte så konstigt kanske att den är Europas mest sålda elbil – och har nöjdast kunder… I en artikel på mestmotor.se från i somras angående kundnöjdhet hos elbilsägare, hamnar Zoe fortfarande som nummer ett i rankingen över mest nöjda kunder. Hela 97,7 procent av köparna skulle göra om sitt köp igen.

Fakta: Zoe

Förmånsvärde: 794 kr netto/mån*.

 

Företagsleasing: 2 650 kr/mån** exkl. moms,  Business Relax inkl. Care Pro

 

Företagspris: 342 990 kr inkl moms

 

*Beräknat netto baserat på 50% marginalskatt och baseras på inkomstår och tillverkningsår 2020.

 

**Business Relax Leasing: rek. pris exkl. moms, månadskostnad inkl. Care Pro service & reparationsavtal totalt 60.000 km, baserat på 30% särskild leasingavgift, rörlig ränta (aug-20), 36 månader, 50% restvärde (Zoe 46%). Kostnad för Renault Försäkring tillkommer till rabatterat pris.

 

Samtliga priser är rekommenderade cirkapriser och gäller t.o.m. 31/12 2020. Med reservation för lokala avvikelser. Renault reserverar sig för eventuella felskrivningar