TJÄNSTEBIL

Med en tjänstebil från Renault är du redo för en bra dag på jobbet. Du kör med hög komfort och låga driftkostnader. Din nya Renault har ett totalpris inklusive extrautrustning till ett konkurrenskraftigt pris.
Renault människor

Renault är din pålitliga företagspartner

Vi vill först och främst vara en pålitlig och seriös partner till ditt företag. Något som borgar för detta är vår långa historik.

Renault är en av världens äldsta och största biltillverkare. Runt om i Sverige har vi över 140 auktoriserade verkstäder redo att ge ditt företag och dina förare snabb och effektiv service oavsett behov.

TJÄNSTEBILAR FÖR DIG SOM FÖRETAGARE

Våra leasingalternativ för företagare

Genom våra olika leasingalternativ erbjuder vi den kompetens och finansiella styrka som krävs för att ge ditt företag de bästa villkoren och skräddarsydda finanslösningar för de flesta behov.

Vårt avtal innebär:

  • Inga avgifter, varken uppläggnings- eller aviavgifter.
  • Företaget slipper binda kapital
  • Enkel budgetering
  • 50% av momsen är avdragsgill
  • Välj mellan fast eller rörlig ränta
  • Låg försäkringspremie i Renault Försäkring
  • Samla företagets bilkostnader på Renaultkortet för enklare budgetering och uppföljning

TJÄNSTEBIL FÖR DIG SOM ANSTÄLLD


Om det är din första tjänstebil vill du säkert lära dig vad det innebär att ha en tjänstebil, hur förmånsvärdet och skatten beräknas.

Skatteverket beräknar förmånsvärdet på tjänstebilen genom bland annat nybilspriset för årsmodellen. Varje år får generalagenter och biltillverkare lämna in uppgifter till Skatteverket om nya bilmodeller och nybilspriser som samlas i Skatteverkets nybilsprislista. Om det behövs kompletteras prislistan under året.

Det gäller både för dig som ska köpa bil till ditt eget företag och för dig som anställd och har ett tjänstebilserbjudande.Visste du förresten att värdeminskningen är bilägarens största kostnad och risk? Den oron kan du släppa direkt när du väljer tjänstebil. I stället får du möjlighet att köra en bättre bil och byta till en ny bil var tredje eller fjärde år, när pågående avtalstid är slut.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR OM TJÄNSTBILAR


Vad står arbetsgivaren för?

Grundregeln är att föraren betalar förmånsskatt och drivmedel. Då kan föraren få en ersättning av företaget som är skattefri både för föraren och företaget. Men det finns fler sätt att hantera bränslekostnaden på och du får undersöka vad som gäller på din arbetsplats.

Det är också vanligt att företaget betalar bilens försäkring, service, däckbyten, försäkring, fordonskatt och vägtrafikskatt.

Vad är extrautrustning?

• Beskattningsbar extrautrustning är all utrustning som har med bilens funktion att göra, men som inte ingår i priset generalagenten lämnar till Skatteverkets nybilsprislista. Det finns dock några undantag från grundregeln:

• Mobiltelefon och handsfree

• Elektronisk körjournal

• Kommunikationsutrustning

• Vinschar och lyftdon

• Utrustning för personer med funktionshinder

• Alkolås

Vad består månadskostnaden av?

• Bilens totalpris

• Extrautrustning

• Leasingavtalets bestämda tidsperiod

• Aktuell rörlig räntan

• Kostnader för försäkring, underhållsservice, vinterdäck

• Bilens restvärde i förhållande till körsträckan

 

* Förmånsvärden är beräknade netto baserat på 50% marginalskatt och baseras på inkomstår och tillverkningsår 2022 och gäller registrering from 1/7 2022. 

** Business Relax Leasing: rek. pris exkl. moms inkl. företagsrabatt, månadskostnad inkl. Care Pro service & reparationsavtal totalt 45.000 km,  36 månader. baserat på rörlig ränta (Stibor 90dgr) per aug-22. Ingen avgift vid val av e-faktura. Kostnad för Renault Försäkring tillkommer till rabatterat pris. Samtliga priser är rekommenderade och gäller kundorder tom 31/8. Med reservation för lokala avvikelser.

ZOE: exempel baserat på 0% särskild leasingavgift, 50% restvärde och beräknad snittmånadskostnad 3 797 kr inklusive Care Pro serviceavtal och  preliminär bonus från Transportstyrelsen. Fram till bonusen betalas ut är rekommenderad månadskostnad  5 879 kr. Gäller registrering senast 31/12
Megane E-Tech electric: exempel baserat på 0% särskild leasingavgift, 53% restvärde och beräknad snittmånadskostnad 3 802 kr inklusive Care Pro serviceavtal och  preliminär bonus från Transportstyrelsen. Fram till bonusen betalas ut är rekommenderad månadskostnad  5 884 kr. Gäller registrering senast 31/12.

Arkana: exempel baserat på 20% särskild leasingavgift och 55% restvärde. 
Megane Sport Tourer Plug-in hybrid: exempel baserat 20% särskild leasingavgift och 55% restvärde. Ev. klimatbonus är ej inräknad i kalkylen men kommer sänka månadskostnaden när den erhålls.
Captur Plug-in hybrid: exempel baserat 20% särskild leasingavgift och 55% restvärde. Ev. klimatbonus är ej inräknad i kalkylen men kommer sänka månadskostnaden när den erhålls.

**Samtliga priser är rek. priser inkl. företagsrabatt och gäller kundorder t.o.m. 31/8 2022. Med reservation för lokala avvikelser.  Avdrag för ev. klimatbonus är ej inräknad. Observera även att dessa inte går att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter. Renault reserverar sig för eventuella felskrivningar. Bilarna på bilden är extrautrustade.