förarassistanssystem

sidovindsassistans

Systemet hjälper dig att hålla färdriktningen i över 70 km/h när ett fordon kör om eller vid vindbyar.

igenkänning av trafikskyltar med hastighetsvarning

Gör det enkelt att hålla hastighetsgränsen. Du informeras automatiskt om hastighetsbegränsningar under hela din resa via openR-skärmen som är ansluten till en kamera. En signal varnar dig om du överskrider hastigheten. I kombination med aktiv förarassistans* kan systemet automatiskt anpassa din hastighet. 

 

*ingår i 5 år

farthållare & fartbegränsare

Njut av körkomfort på huvudvägar med en farthållare som låter dig ställa in och hålla en marschhastighet utan att behöva använda gaspedalen.

automatiskt helljus/halvljus

En kamera placerad överst på vindrutan analyserar ljusflöden och väljer automatiskt belysningsläge som ger god sikt på natten eller i svagt ljus.

backassistent

Den digitala skärmen ersätter backspegeln genom att visa en tydlig vy bakåt via en kamera baktill på bilen.

starthjälp i backe

Kom iväg enkelt i sluttningar som är brantare än 3%. Detta system håller bromsningen i 2 sekunder.

differentialspärrassistent*

Växlar automatiskt vridmomentet till det hjul som har bäst fäste. På så sätt kan du köra genom områden med dåligt väggrepp som byggarbetsplatser, lerig terräng m.m. Aktiv under 30 km/h och enligt rådande vägförhållanden.

*tillgänglig vid ett senare tillfälle. Endast bakhjulsdriven version.

utökat grepp

Förbättrar ditt hjulgrepp vid start och upp till 50 km/h på löst eller halt underlag (snö, lera, sand, etc). Systemet beräknar och justerar exakt kraften som tillskrivs från ett hjul till ett annat så att däcken kan greppa marken.

säkerhetssystem

aktiv nödbromsning

Varnar och hjälper föraren att undvika kollision med en fotgängare, cyklist eller framförvarande fordon. För att undvika kollision förstärker systemet bromskraften om förarens reaktionstid är för långsam.

döda vinkeln varning

Systemet hjälper till där det saknas sikt i de bakre sidoområdena. En ljussignal i ytterspeglarna varnar föraren om ett annat fordon finns i närheten. Om sensorn upptäcker en cyklist i döda vinkeln på passagerarsidan, aktiveras även en ljud- och ljussignal.

elektronisk stabilitetskontroll

Hjälper till att upprätthålla ditt fordons bana om ett eller flera av hjulen tappar greppet, genom att kombinera antisladdreglering (ASR), understyrning (CSV), utökat grepp och starthjälp i backe.

filbytesvarning

Undvik risken att träffa ett mötande fordon om du oavsiktligt korsar mittlinjen. Med en övervakningskamera fäst på vindrutan bakom backspegeln varnar systemet dig direkt genom att avge en vibration i ratten.

ABS låsningsfritt bromssystem

Låter dig behålla riktningskontrollen över fordonet vid plötslig inbromsning. Bromshjälpen motverkar sladd genom att förhindra att hjulen låser sig.

släpvagnsstabilisering

Detta system hjälper dig att behålla kontrollen över fordonet när du drar en släpvagn. Den upptäcker rörelser och balanserar släpet under vissa körförhållanden.

parkeringshjälp

parkeringshjälp fram och bak

Radar upptäcker alla hinder framför eller bakom fordonet och varnar dig med ljud- och visuella signaler som gör det lättare för dig att manövrera.

backkamera

Kameran sänder en vy bakifrån med markörer på mittskärmen (tillval) så fort du börjar backa.

sidosensorer

Sensorer känner av hur nära det är till hinder vid sidan av fordonet och varnar dig med ljud- och visuella signaler, vilket gör det lättare för dig att manövrera och minimerar riskerna för kollision.

Bränsleförbrukning vid blandad körning WLTP Master: 7,7 l/100 km, 201 g/km CO2