ALPINE & RENAULT SPORT PRESENTERAR

En sommarklassiker av rang!

LA PISTE BLEUE / #RSTRACKDAY2022

– Solsken, bankörning och mingel på Gelleråsen Arena!

I år är vi sena, det har varit en krokig väg att nå fram, men nu har vi ändå det stora nöjet att än en gång bjuda in till en bandag för alla ALPINE och RENAULT SPORT-ägare tillsammans med vår partner Gelleråsen Arena.

Nybörjare eller rutinerad race-räv, alla är välkomna för en heldag på banan. Tillsammans utforskar vi våra egna gränser och lär oss mer om våra bilar, oss själva, varandra och inte minst, alla sommarnyheter i Alpines och Renaults modellprogram.

Datum:         Måndag 22:a augusti 2022
Plats:            Gelleråsens motorbana, Karlskoga (se karta)
Tider:

  • 09:00 – 09:30 Ankomst och registrering deltagare
  • 09:30 – 10:00 Välkomstanförande och förar- och säkerhetsgenomgång
  • 10:00 – 12:00 Körpass & aktiviteter
  • 12:00 – 13:00 Lunchpaus, ingen körning på banan
  • 13:00 – 16:00 Körpass & aktiviteter

Eventet är kostnadsfritt men vi debiterar en no-show-avgift om 1 500 kr. Avbokningar ska vara oss tillhanda senast måndagen den 15/8, de skickas till event.nordic@rnnordic.com

Antal platser:
Äntligen kan vi lägga pandemin bakom oss. Således har vi plats för 60 bilar på årets bandag.
Som alltid tillämpas först till kvarn principen.
Tack vare att vi återgått till ett mer normalt läge är det även möjligt för nära och kära att följa med. 


Anmälan sker via formuläret, se formulär längre ner på sidan.

 

Säkerhet & försäkring: 
Samtliga deltagare är försäkrade mot personskador som inträffar på eventet genom en särskild försäkring som tecknats av den arrangerande motorbanan. Försäkringen täcker ej skador på fordon eller skador på anläggningen som uppstår. Bankörning täcks i regel inte av ditt försäkringsbolag utan sker helt på egen risk. För exakta villkor kontakta ditt försäkringsbolag.

Förtäring:
Lunch ingår för en person per anmäld bil och serveras i restaurangen. Eventuella gäster kan inhandla lunch på plats i restaurangen. 
Under dagen serveras även dryck och fika.

ANMÄL DIG HÄR

Genom att klicka på skicka godkänner du att RN Nordic AB samlar in dina kontaktuppgifter. Kontaktuppgifterna kan delas med RN Nordics återförsäljare i marknadsföringssyfte för RN Nordics varumärken Renault och Alpine.

Dina personuppgifter behandlas av RN Nordic AB (org.nr: 556713-6543) och medlemmarna i det auktoriserade återförsäljarnätverket som självständiga personuppgiftsansvariga. RN Nordic AB (org.nr: 556713-6543) samlar in och behandlar dina kontaktuppgifter i syfte att kontakta dig angående RS Track days eventet, överföra dem till eventuella återförsäljare för att följa upp provkörning av Renault och Alpine modeller på eventet och, om du har samtyckt till, skicka dig nyhetsbrev och annan marknadsföring om varumärkena Renault och Alpine. Dina personuppgifter kommer att behandlas av RN Nordic AB och eventuellt av en auktoriserad återförsäljare. Du har rätt att begära att få tillgång till dina personuppgifter. Du kan även ha rätt att begära rättelse av dina personuppgifter, eller att få dem raderade. Du kan invända mot behandling av dina personuppgifter, när det kommer till direktmarknadsföring och ifall dina personuppgifter behandlas efter en intresseavvägning. Rätten att invända mot direkt marknadsföring är absolut. Du kan även begära begränsning av behandling av dina personuppgifter. Du kan be om att få ut en kopia av dina personuppgifter i ett strukturerat standardformat. Du även har rätt att lämna in ett klagomål till Integritetskyddsmyndigheten (IMY). Mer information finns på http://www.imy.se/. För att utöva någon av dessa rättigheter kan du, när din identitet har säkerställts, kontakta oss via e-post på privacy.nordic@rnnordic.com, via post på Box 1028, 164 21, Kista eller genom att fylla i formuläret på https://www.renault.se/upptack/kontakt/kundtjanst.html. För mer information, vänligen läs https://www.renault.se/integritetspolicy.html.

INFORMATION

Förhållningsregler

- Medåkning får endast ske i ”lugna / gröna gruppen”. Hjälmkrav på både förare och passagerare
- Bilen ska vara i gott körbart skick, besiktad samt skattad
- Gott om mönsterdjup kvar på däcken, tänk på att bankörning sliter på däcken och de ska vara lagliga att köra hem på om man inte har extradäck med sig
- Kontrollera bromsarnas funktion, och skick på bromsbelägg samt bromsvätska
- Ett par extra ord om bromsar – bromsarna blir väldigt varma vid bankörning därför ska man aldrig lägga i handbromsen efter avslutat körpass då detta kan skada skivor och bromsbelägg. Känn alltid på hur bromsarna beter sig under körning och noteras en avmattning så kör in till depån och låt bromsarna svalna.
- Kontrollera lampor, blinkers, stoppljus
- Batteriet ska vara ordentligt fastsatt
- Däcktryck – tänk på att trycket ökar i takt med att däcken blir varma vid körning så sänk trycket något för att inte slita ut däcken onödigt fort. Kom ihåg att höja trycket igen sen vid hemfärd.
- Bullernivå max 95 dB. Bilar som överskrider detta tas av banan och beläggs med körförbud
- Inga lösa föremål i bilen under körning

Personlig utrustning

- Heltäckande bomullsklädsel. (Syntetmaterial kan vara väldigt lättantändligt).
- Hjälm avsedd för ändamålet Biltema mfl. Erbjuder en modell som kallas för ”Jethjälm” för en billig penning som är OK att använda om man inte vill investera några större summor.

Vi kräver ej FIA / SBF godkännande av hjälmen men vet man med sig att man kommer att köra på bana vid fler tillfällen är det klokt att investera i en ordentlig hjälm. Cykel/Skateboard-hjälm är ej godkänd utan det ska vara en hjälm som är lämplig för motorsport. Ett fåtal lånehjälmar kommer att finnas, ange vid anmälan om lånehjälm önskas. Då endast ett fåtal lånehjälmar kommer att finnas kan vi inte garantera tillgänglighet om man inte har egen hjälm – först till kvarn.

Gruppindelning

Vid våra arrangemang delar vi in deltagarna i tre gruppnivåer baserat på förarens tidigare erfarenheter och ambitionsnivå. Varje grupp tilldelas en färg och en klisterlapp med gruppens färgkod sätts i vindrutan på bilen. Meddela vid registreringen vilken grupp och sätt sedan klisterlappen på vindrutan i överkant.

Grupperna definieras enligt följande:
- Lugn / Nybörjare (grön) = Ingen eller begränsad erfarenhet av bankörning. Här tar vi det lugnt och tar stor hänsyn till våra kamrater med goda säkerhetsmarginaler till framförvarande bil. Omkörning endast på ”säkra” områden såsom raksträckor med god marginal
- Mellan (gul) = För dig som provat på bankörning tidigare och ”hittar runt” utan större bekymmer. Omkörning förekommer men med goda marginaler.
- Snabb (röd) = För den erfarne bankörningsentusiasten som vill stå på. Här håller vi ett högre tempo och det kan bli nära mellan bilarna. Omkörningar sker frekvent men under säkra förhållanden med sunt förnuft och marginalerna på rätt sida.

Serviceplats

Vi kommer erbjuda en ”serviceplats” där man kan göra enklare åtgärder på bilen. Det kommer finnas möjlighet att fylla luft, däcktrycksmätare, domkraft och även möjlighet att få hjälp med enklare åtgärder som att fylla på med motorolja (medtages själv).

Logi 

För långväga gäster rekommenderar vi ankomst dagen innan med boende på det anrika kurhotellet Loka Brunn som ligger ett par mil från banan. 
 
Boka på 0591-631 00 och ange bokningskoden ”RENAULT” så vet hotellet vilket sällskap ni tillhör. Vi brukar sikta på gemensam middag kl 20:00 kvällen innan i restaurangen på hotellet.