image

Bestämmelser om användningen av kemikalier

På Renault strävar vi efter att göra ditt liv bättre och enklare. Vi har i flera decennier arbetat för att erbjuda bilar med allt högre effektivitet och allt mindre föroreningar.

  • REACH-förordningen för Renault

REACH: för ansvarsfull användning av våra produkter.

REACH-förordningen*, som skapades 2007 av EU, syftar till att främja skyddet av människors hälsa och miljön mot riskerna förenade med kemiska ämnen.

 

Förordningen tillämpas genom en procedur där egenskaperna och farorna för varje ämne som används i industriella tillverkningsprocesser samlas in och analyseras.

 

I enlighet med våra åtaganden kommunicerar vi tydligt och öppet informationen om de ämnen som finns i de artiklar som används för skötsel, underhåll och reparation av bilarna.

 

*(Registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier)

  • Renault på vägarna

Vill du hitta REACH-informationen för din bil?

För information gällande din bil: välj fabrikat och modell för att komma till ditt REACH-blad.

läs mer

Vill du läsa mer om miljöstandarderna?

WLTP för Renault

introduktion till de nya standarderna

WLTP och RDE

läs mer
Renaults motorbeteckning

nya beteckningar

Nya diesel- och bensinmotorer

upptäck mer

Vår webbplats och dess partners använder cookies för att förbättra din upplevelse på denna webbplats, för att visa dig reklam och personligt och/eller geolokaliserat innehåll och för att låta dig integrera med vårt innehåll via sociala nätverk. Du kan när som helst ändra dina val när genom att gå till avsnittet ”Cookies” på vår webbplats

läs mer