Renault Sport Series

Njut av oförglömliga motorsportupplevelser.

Renault CLIO Cup

Renault Clio Cup

Många av er som alltid vill ha lite racing sida vid sida gillar våra Clio Cup-modeller. Allt sedan den första upplagan av legendariska R8 Gordini Cup 1966 har Renault Sport funnits med på banorna i Europa och runt om i världen för att bjuda på nervkittlande, förstklassig racing. Och vi nöjer oss inte med det! Under 2020 bygger vi vidare på våra framgångar genom att anordna åtta nationella Clio Cup-serier: Frankrike, Storbritannien, Spanien, Italien, Benelux, Skandinavien, Centraleuropa och Kina. 

 

Den mycket framgångsrika Clio Cup har sålts i flera tusen exemplar sedan 1991, alla fyra generationer inräknade, och uppskattas för sin prestanda, pålitlighet och attraktiva prisnivå. Clio Cup får nu ta del av fördelarna hos Clio R.S. 200 EDC. Turbomotorn på 1,6 l med direktinsprutning levererar 220 hk med ett konstant vridmoment på 270 Nm. Kombinerat med en sekventiell växellåda och rattpaddlar blir prestandan ännu bättre!

Renault CLIO R3T Trophy

Renault Clio R3T Trophy

Under 2021 kan teamen välja att delta i nationella tävlingar i fyra europeiska zoner: Frankrike, Alperna, Italien och den iberiska halvön. Clio R3T Trophy ger alla förare gedigen erfarenhet och tillgång till teknisk support, utöver möjligheten att tävla på samma sportsliga villkor.

 

Mekaniskt sett visar Clio R3T upp sina styrkor med exklusiva fram- och bakaxlar. Den har nya justerbara stötdämpare och flera inställningsmöjligheter så att förarna kan hitta rätt balans för att vara konkurrenskraftiga på alla underlag. Med en 6-växlad sekventiell växellåda och snart med växelpaddlar på ratten har Clio R.S. 200 EDC-motorblocket på 1,6 liter fått en riktig specialbehandling. Den bjuder därför på oöverträffad prestanda med en märkeffekt på 242 hk och ett vridmoment på 480 Nm.

Renault Sport är även …

Renaults historia

EN RIK HISTORIA

120 år av utmaningar i sportens tjänst

Se vår hall of fame
Renault Megane R.S.

RENAULT SPORTS UTBUD

Renault Megane R.S.

Läs mer om Renault Megane R.S. prestanda.

Vår webbplats och dess partners använder cookies för att förbättra din upplevelse på denna webbplats, för att visa dig reklam och personligt och/eller geolokaliserat innehåll och för att låta dig integrera med vårt innehåll via sociala nätverk. Du kan när som helst ändra dina val när genom att gå till avsnittet ”Cookies” på vår webbplats

läs mer