Renault Sport Series

Njut av oförglömliga motorsportupplevelser.

 • Renault Sport Series – tävlingen börjar
Formula Renault

Formula Renault

Från 16 år kliver unga och lovande racerförare in i en mycket tävlingsinriktad värld. De måste förstå hur en tävlingsbil fungerar, hur de får den att prestera på högsta nivå och lära sig hantera pressen under tävlingarna. I Formula Renault lär de sig snabbt grunderna i sitt yrke bakom ratten i ensitsiga bilar med 2,0-liters motorer med 16 ventiler som ger 210 hk med en 7-växlad sekventiell växellåda och rattreglage.

 

Förr sa man att det tar en säsong att lära sig grunderna och ytterligare en säsong att lära sig vinna, men det verkar inte stämma längre. Formula Renault grundades för 45 år sedan och har sedan dess hängt med i utvecklingen för att möta de krav som ställs av lovande förare från karting och andra introduktionsdiscipliner. Eftersom förarnas snittålder för att inleda en Formel 1-karriär har sjunkit ordentligt de senaste åren har vi valt att korta ner utbildningen. Formula Renault är en äkta körskola för ensitsiga bilar där förarens talang snabbt kan fastställas.

Renault CLIO Cup

Många som alltid vill ha lite racing sida vid sida gillar våra CLIO Cup-modeller. Allt sedan den första upplagan av legendariska R8 Gordini Cup 1966 har Renault Sport funnits med på banorna i Europa och runt om i världen för att bjuda på nervkittlande, förstklassig racing. Och vi nöjer oss inte med det! Under 2019 bygger vi vidare på våra framgångar genom att anordna åtta nationella CLIO Cup-serier: Frankrike, Storbritannien, Spanien, Italien, Benelux, Skandinavien, Centraleuropa och Kina. 

 

Den mycket framgångsrika CLIO Cup har sålts i flera tusen exemplar sedan 1991, alla fyra generationer inräknade, och uppskattas för sin prestanda, pålitlighet och attraktiva prisnivå. CLIO Cup ärver nu styrkorna hos CLIO R.S 200 EDC med 1,6-liters direktinsprutad turbomotor som ger 220 hk med ett konstant vridmoment på 270 Nm, kombinerat med sekventiell växellåda med växelpaddlar på ratten. Tillräckligt för att ta prestandan till en ny nivå!

Renault CLIO Cup
Renault CLIO R3T Trophy

Renault CLIO R3T Trophy

Under 2019 kan teamen välja att delta i nationella tävlingar i fyra europeiska zoner: Frankrike, Alperna, Italien och på den iberiska halvön. CLIO R3T Trophy ger alla förare gedigen erfarenhet och tillgång till teknisk support, utöver möjligheten att tävla på samma sportsliga villkor.

 

Mekaniskt sett visar CLIO R3T upp sina styrkor med exklusiva fram- och bakaxlar. Den har nya justerbara stötdämpare som ger flera inställningsmöjligheter så att förarna kan hitta rätt balans för att kunna konkurrera på alla underlag. Med en 6-växlad sekventiell växellåda och snart med växelpaddlar på ratten har CLIO R.S. 200 EDC-motorblock på 1,6 liter fått en riktig specialbehandling. Den bjuder därför på oöverträffad prestanda med en märkeffekt på 242 hk och ett vridmoment på 480 Nm.

Renault Sport är också …

 Renault F1 team

I hjärtat av vår sportsatsning

Renault F1 Team

Upptäck Renault F1 Team
Renault Megane R.S.

Renaults sportbilar

Renault MEGANE R.S.

Upptäck Renault MEGANE R.S. prestanda
 • SubPrefooter Icon

  5 års garanti på personbilarvi garanterar ett tryggt bilköp

 • SubPrefooter Icon

  Prova modellensom du vill ha

 • SubPrefooter Icon

  Kör med självförtroendemed Renault-garantier

 • SubPrefooter Icon

  Gör livet enklaremed MY Renault