image

Våra kunder berättar

Läs vad våra kunder tycker om sina transportbilar från Renault.

  • Renault vad våra kunder säger

Renault hjälper till på vägen

Driftsäkerhet som gäller livet

Vissa bilar måste bara fungera i alla lägen. Till exempel vårdföretaget Samaritens 60 ambulanser, som kör från Ystad i söder till Övertorneå i norr. Samtliga är Renault Master.

 

Det var kombinationen av stor lastkapacitet och hög
lastvikt som redan 2007 fick Samariten att välja en lätt lastbil som Master före både en ombyggd personbil eller andra transportbilar.

 

- Personalen fick äntligen plats att göra sitt jobb och driftsekonomin blev ofantligt mycket bättre jämfört med de alternativ vi tittade på, säger Torbjörn Kanfjäll som tillsammans med sin bror Ulf äger och driver företaget.

 

Driftsäker

 

Sedan dess har Master-ambulanserna rullat oräkneliga mil med patienter på väg till akutvård. Utöver all ambulansteknik har bilarna specialanpassats med extra strömförsörjning.

 

Och år efter år har Master-ambulanserna levererat vad de ska – och mer till.

 

- Jag kan inte tänka mig en bättre och mer driftsäker ambulans än Renault Master. Och varför man skulle vilja bedriva modernt vårdarbete i en trång ombyggd personbil förstår jag faktiskt inte, menar Torbjörn Kanfjäll.

 

Fartresurserna räcker

 

Men fartresurserna då? Räcker Mastern till för att snabbt komma till sjukhuset när det är akuta lägen?

 

- Absolut. Att köra mer än hastighetsgränserna tillåter är inget vi rekommenderar. Att ”vårda en patient med gaspedalen” är en riskabel strategi. Istället handlar det om att ha har rätt resurser i bilen så att man kan bedriva ett så effektivt vårdarbete som möjligt under en säker resa till sjukhuset.

 

Utöver de 60 Master-ambulanser Samariten har investerat i har företaget även en Espace och en Mégane som akutläkare använder för utryckning, samt tre Clio och en Kadjar för andra ändamål.

 

Renault är sedan 18 år Europas största tillverkare av transportbilar. Tillsammans med dig håller vi Sverige igång också. Kom in och provkör bilarna som hjälper dig att göra ett bra jobb bättre.

  • Renault vad våra kunder säger

Gröna fingrar ger blomstrande affärer

Bara 23 och 21 år gamla har Freja och Julia Lindskog förverkligat drömmen om ett eget företag: Systrarna Lindskogs Trädgård & Design.

 

Med gröna fingrar och en vit Renault Trafic servar de sina hundratalet kunder på Österlen i Skåne med allt från trädgårdsunderhåll till design av nyanläggningar.

 

- Vi valde en Trafic för det stora lastutrymmets skull. Sedan upptäckte vi att den är skön att köra också - och så väldigt billig i drift, säger Freja.

 

Trafic passar perfekt

 

Egentligen letade Freja och Julia efter en något mindre bil, eftersom företaget var nystartat och de ville hålla nere kostnaderna så mycket det gick.

 

- Men så hittade vi en Trafic som var något år begagnad och insåg snabbt att den var perfekt i storlek för våra behov. Vi får plats med allt som behövs och dessutom har vi konstruerat en egen ganska smart upphängningsanordning som gör att vi får in alla olika trädgårdsredskap, berättar Freja.

 

Egen handelsträdgård

 

Systrarna Lindskog har hittills haft sin trädgårdsfirma hemma på föräldrarnas gård i Valleberga på den skånska sydkusten. Med det som bas kör de runt till sin snabbt växande skara av kunder och hjälper till med allt från underhåll och skötsel till design av nya trädgårdsmiljöer.

 

Men drömmen är att kunna bygga upp en egen handelsträdgård med visningsträdgård, försäljning, café och möjlighet att hålla kurser – något som kommer att förverkligas med byggstart under hösten 2016.

 

- Vi kommer att erbjuda egenodlade växter, sommarblommor, perenner, grönsaksplantor samt buskar och träd i mindre skala. Vi bygger upp det steg för steg och ångrar inte en sekund att vi startade företaget. Det här är ett så underbart roligt och kreativt yrke, skrattar Freja.

 

Renault är sedan 18 år Europas största tillverkare av transportbilar. Tillsammans med dig håller vi Sverige igång också. Kom in och provkör bilarna som hjälper dig att göra ett bra jobb bättre.

 

  • Renault vad våra kunder säger

Så fick affärerna ännu ett lyft

För några år sedan bestämde sig Jorge Mix i Stockholm för att lämna polisyrket och satsa allt på sin passion: att skapa dramatiska filmer på hög höjd med hjälp av en radiostyrd multikopter.

 

Sagt och gjort. Jorge startade företaget HimlaFoto och med en hd-kamera fäst vid sin avancerade drönare hittar han numera den perfekta kameravinkeln, var den än gömmer sig.

 

En så flexibel verksamhet kräver förstås en minst lika mångsidig bil. Så i nära samarbete med Renault har Jorge fått sin Kangoo specialanpassad med finesser som gör att han får jobbet gjort precis som han vill.

 

Monitor i dörren

 

Allt filmande följs via en monitor i förardörren, där Jorge har full kontroll över multikopterns flygning under de ca 15 minuter som batterierna varar.

 

- Monitorn i dörren är perfekt för att ha koll på vad som sker under arbetet. Dessutom kan filmen strömmas vidare till en storbildsskärm om det skulle behövas, säger Jorge.

 

När multikoptern landar kan Jorge sköta all hantering på en utfällbar ramp som förlänger bagageutrymmet. Rampen sitter i bekväm arbetshöjd, som ger en ergonomiskt riktig arbetsställning och gör att man snabbare och enklare kan byta batterier eller justera kameran.

 

Egen strömförsörjning

 

Två stora batterier ger egen strömförsörjning som räcker en hel dag, utan att stjäla lastutrymme. En konverter till 220 volt gör det dessutom möjligt att koppla in extern el.

 

- Utöver det har jag satsat på en helfoliering som ger bilen ett unikt utseende, vilket stärker HimlaFotos varumärke. Bilen blir ju en mobil reklampelare som syns i trafikmiljön.

 

- Min Renault Kangoo har med alla modifieringar blivit ett perfekt arbetsredskap för mig och mitt företag. Den hjälper mig att planera och hålla ordning så att jag kan göra ett bättre jobb. Och så ger den ett professionellt intryck av företaget, säger Jorge Mix.

 

Renault är sedan 18 år Europas största tillverkare av transportbilar. Tillsammans med dig håller vi Sverige igång också. Kom in och provkör bilarna som hjälper dig att göra ett bra jobb bättre.

Vår webbplats och dess partners använder cookies för att förbättra din upplevelse på denna webbplats, för att visa dig reklam och personligt och/eller geolokaliserat innehåll och för att låta dig integrera med vårt innehåll via sociala nätverk. Du kan när som helst ändra dina val när genom att gå till avsnittet ”Cookies” på vår webbplats

läs mer