Kontroll inför besiktning

Nu kan du känna dig trygg när du beger dig mot bilprovningen. Spara tid och förbered dig med Renaults kostnadsfria tjänst FELFRI. Läs även mer om hur vi kan hjälpa dig med de nya besiktningsreglerna eller, om oturen varit framme, släcka din 2:a.

Fri kontroll inför din besiktning

Tänk dig om det fanns ett sätt att upptäcka eventuella fel på bilen innan besiktningen, och att det var helt kostnadsfritt dessutom.

Spar tid och förbered dig inför besiktningen med Renaults förbesiktning. Du kan känna dig trygg när du beger dig mot bilprovningen, förvissad om att bilen har allt som krävs för att gå igenom besiktningen. Det är en kostnadsfri tjänst och gäller dig som har fått erbjudande om FELFRI hemskickat.

Karosseri
Karosseri

Vi kontrollerar lampor som varnar för olika fel. Även ratten och förarens säte samt alla bilbälten, vindruta, dörrar och eventuell lastsäkringsutrustning. Är fordonet utrustat med krockkudde på passagerarsidan ska det finnas ett varningsmärke synligt.

Hjul- och styrsystem
Hjul- och styrsystem

Vi undersöker fram- och bakvagn, fjädring, däck samt styrsystem. Kan man upptäcka rost tidigt kan man minimera risken att någon del brister och äventyrar trafiksäkerheten.

Bromssystem
Bromssystem

Vi kontrollerar att hjulen är monterade på rätt sätt. Däcken ska ha rätt mönsterdjup och vara utan skador. Vi undersöker också fästen och synliga delar av bromsarna för att upptäcka rostskador och slitage.

Drivsystem
Drivsystem

Vi kontrollerar att de grundläggande vätskenivåerna är okej enligt bilens instruktionsbok. Dessutom att det inte finns några synliga läckage.

Dragkrok, kopplingsanordning
Dragkrok, kopplingsanordning

Om du har en avtagbar kopplad dragkrok ser vi även efter att den är funktionsduglig.

Kommunikationssystem
Kommunikationssystem

Vi kontrollerar reflexer, backspeglar, signalhorn, vindrutetorkarna, vindrutespolarna och de lampor som är viktiga för trafiksäkerheten, som till exempel strålkastare, blinkers och bromsljus. Det måste även finnas en varningstriangel i fordonet så ta gärna fram den innan besiktningen.

Nya besiktningsregler från 20 maj 2018

När de nya reglerna börjar gälla slopas de fasta besiktningsperioderna, som baserades på sista siffran i registreringsnumret.

Det innebär i praktiken en större frihet att kunna välja själv när du vill kontrollbesikta ditt fordon, men också att du inte längre kan bli påmind av din sista siffra i registreringsnumret. Vi kan hjälpa dig att hålla koll på din Renaults besiktningsperiod genom vår kostnadsfria tjänst FELFRI.

Renault Zoe

Nya besiktningsregler

Läs om de nya reglerna och hur det påverkar dig

Från och med 20 maj 2018 slopas de fasta besiktningsperioderna som baserades på sista siffran i registreringsnumret.

De nya reglerna för personbil och lastbil som inte överstiger 3 500 kg i totalvikt betyder att fordonet skall besiktigas.

 

  • första gången senast 36 månader efter den månad då bilen togs i trafik första gången
  • andra gången senast 24 månader efter den månad då den första besiktningen utfördes
  • därefter senast 14 månader efter den månad då bilens föregående besiktning utfördes.

 

Ha koll på datum för nästa kontrollbesiktning

 

När de nya reglerna börjar gälla får vissa fordon ett nytt datum för nästa besiktning, ett datum som ligger närmare i tid än det som står på det senaste besiktningsprotokollet.

Läs mer på transportstyrelsen.se

Fick du en 2:a på besiktningen?

Ingen fara. Vi släcker din 2:a.

Om du får en 2:a på bilbesiktningen så behöver du inte boka en ny tid och åka tillbaka dit för att få bilen godkänd. Alla auktoriserade Renaultverkstäder är akrediterade av Transportstyrelsen och kan åtgärda dessa fel och samtidigt rapportera in dem till Transportstyrelsen. Din Renault är nu besiktigad och körklar.

 

Om du bokar en tid hos oss direkt så kan vi hjälpa dig att åtgärda felet på din bil inom kort. Naturligtvis ser vi till att även släcka din 2:a så att du slipper åka på ombesiktning.

Carpay

CarPay

Appen CarPay är ett smart hjälpmedel i vardagen med din bil. Du har via mobil eller dator full koll på dina betalningar, bonus och erbjudanden. Fram till och med 31/12 2022 kan du betala din service med CarPay, och dela upp betalningen på 12 månader. Inga avgifter. Ingen ränta.

skaffa Carpay

Boka tid

Vår webbplats och dess partners använder cookies för att förbättra din upplevelse på denna webbplats, för att visa dig reklam och personligt och/eller geolokaliserat innehåll och för att låta dig integrera med vårt innehåll via sociala nätverk. Du kan när som helst ändra dina val när genom att gå till avsnittet ”Cookies” på vår webbplats

läs mer