Renault har skaffat sig en stark roll på elbilsmarknaden där konkurrensen blir allt hårdare. 2020 passerade biltillverkaren 300 000 sålda elfordon i Europa och den tydligaste ökningen står Zoe för.

Zoe har blivit ett vanligt namn för den som har koll på elbilsmarknaden. Zoe har stadigt ökat i försäljning år efter år, bland annat tack vare ständigt uppdaterad teknik och en design som fortsätter att tilltala bilköparna. Detta särskilt efter lanseringen av nya Zoe och dess facelift. Elbilen är fortfarande marknadens riktmärke med 48 000 registreringar förra året i Europa. 

 

Under 2020, som varit ett tufft år för många, slog Renault Zoe istället rekord. Redan i maj, då de flesta europeiska länder återhämtade sig kommersiellt, ökade Renaultkoncernen sin elbilsförsäljning med 56 % jämfört föregående månad.

 

– Juni månad bekräftar den uppåtgående trenden med ett nytt orderrekord på 11 158 Zoe i Europa, säger Simon Rosell, Produktchef på Renault

 

Vad är det då som gör att Zoe är ett självklart val för många som vill gå över till att börja köra på el? Tidningen Auto motor & sport utsåg Zoe som testvinnare i ett elbilstest med motiveringen: ”Osportig men utmärkt sittkomfort fram, tystast kupé och följsammast och stabilast fjädring. Hotar större bilar”.

 

I förarsätet kan du fokusera helt och hållet på din körning. Interiören i Zoe kommer med två stora skärmar, 10 tum för hastighetsmätare och 9,3 tum för navigering och det nya multimedia-systemet. Du har hela tiden koll på närmsta laddplats och kan enkelt planera din långresa.

"Under 2020, som varit ett tufft år för många, slog Zoe istället rekord."

Räckvidd som ger trygghet

Ett vanligt förekommande samtalsämne när det gäller elbilar är räckvidd och den räckviddsångest som följer, som kanske nu snarare övergått till laddångest. Med nya Zoe kan du slappna av på långresan och känna dig trygg i att du kommer komma fram som du ska. Renault lanserade nyligen ett nytt batteri på 52 kWh som ger 395 kilometers räckvidd enligt den nya standarden WLTP. Nu kan du även snabbladda Zoe med en effekt på 50 kW vilket ger 150 kilometer på 30 minuters laddning.

 

Multimediasystemet ger dig tillgängliga laddstationer på vägen liksom möjlighet att kontrollera räckvidd och återstående laddningstid i realtid från din smartphone.

 

läs mer om Zoes räckvidd