Den smidiga elbilen Zoe kanske främst förknippas med körning inne i stadsmiljö. Men med en helt ny motornivå kan du uppleva körglädje och trygghet även ute på motorvägarna.

Så kraftfull är elmotorn i Zoe

Elbilen har länge gjort sig känd som en bil för innerstaden där du kör kortare sträckor och har bra med laddningsmöjligheter. Men innovationerna kommer med allt mindre mellanrum inom elbilssegmentet och laddningsinfrastrukturen byggs hela tiden ut. I dag erbjuder Zoe två olika motoralternativ, och elbilen är på väg ut i landet.

 

Det första motoralternativet går under namnet R110 och erbjuder en effekt på 80 kW vilket motsvarar 108 hästkrafter. Vridmomentet ligger på 225 Nm vilket ger föraren en Zoe som bjuder på både prestanda och mångsidighet, för komfortabel körning samtidigt som räckvidden bibehålls. 

Motorn R135 erbjuder 100 kW, 135 hästkrafter och 245 Nm i vridmoment.

Med den andra, något kraftfullare motorn, erbjuds du samma komfort och mångsidighet, men med ett extra tillskott till körglädjen. Motorn R135 erbjuder 100 kW, 135 hästkrafter och 245 Nm i vridmoment. Att gå upp till den här nivån är något som speciellt uppskattas av den som kör mycket motorväg med sin Zoe.

 

Hur påverkas räckvidden?

Det finns många faktorer som väger in när det kommer till räckvidd i en elbil. Väder, körstil och hastighet för att nämna några. Skillnaden mellan motoralternativen spela också in, men inte nämnvärt. Med det nya batteriet på 52 kWh erbjuder R110-motorn en uppskattad räckvidd på 393 kilometer. Väljer du R135-motorn kan du ta dig upp till 383 kilometer.

 

läs mer om Zoe här