#EASYELECTRICLIFE

Vilken elektrifierad bil passar dig?

#EASYELECTRICLIFE - 2021-02-10

Hitta din "perfect match"

Funderar du på att skaffa en elektrifierad bil? Men är osäker på om du ska välja en 100% eldriven bil eller en hybrid? Här hjälper vi dig att välja rätt.

Efterfrågan på elbilar är rekordhög, och utbudet av bilmodeller som drivs helt eller delvis med el har aldrig varit större. Vi reder ut skillnaden mellan elbilar och hybrider – och hjälper dig att hitta den modell som passar bäst för dina behov.

Elbilar från Renault

Decennier av forskning, design och tillverkning av elbilar har gjort Renault till marknadsledare i Europa: var femte elbil på de europeiska vägarna kommer från Renault. Våra elbilsmodeller är 100% eldrivna och kombinerar körglädje med bra räckvidd.

Zoe E-Tech electric

Renaults ikoniska modell Zoe E-Tech electric lanserades redan 2014 och är fortfarande en av Europas mest populära elbilar. Den senaste versionen har en längre räckvidd, upp till 395 kilometer WLTP, snabbare laddning och massor av smarta, innovativa funktioner som B-läget, som möjliggör en bekvämare körning i trafiken då bilen hjälper till att sakta ner när du släpper gaspedalen.
Passar dig som vill ha en modern stadsbil som också klarar lite längre sträckor.

Twizy E-Tech electric

Twizy E-Tech electric är det ultimata stadsfordonet. En helt eldriven tvåsitsbil utformad för att smidigt ta sig runt i stadsmiljö. Finns i två modeller: mopedbilen Twizy 45 samt elbilen Twizy 80 som går upp till 80 km/h. Passar dig som vill ta dig runt i stan, själv eller tillsammans med en annan person.
 

Hybridbilar från Renault

Renaults elektrifierade utbud växer också med hybridbilar som optimerar körning på el tillsammans med förbränningsmotorn. Renault erbjuder två olika hybridmotorer:

 

E-Tech hybrid där el- och förbränningsmotorerna samspelar för maximal effektivitet och minskad bränsleförbrukning.
E-Tech plug-in hybrid en plug-in hybrid som enkelt laddas hemma eller på stan med längre räckvidd enbart på el.

Nya Clio E-Tech hybrid

Clio i hybridversion erbjuder det bästa av två världar: innovativ hybridteknik ihop med Clios mångsidighet. Elmotorn är perfekt för smidig stadskörning och bränsleeffektivitet, medan förbränningsmotorn ger sinnesfrid vid längre resor.

Passar dig som kör både korta och längre sträckor och inte vill oroa dig för räckvidden.

Nya Captur E-Tech plug-in hybrid

Nya Captur E-Tech plug-in hybrid är en kompakt SUV med hybridbilens fördelar: enbart eldrift för kortare dagliga sträckor och en förbränningsmotor som ger maximal flexibilitet. 

Passar dig som vill ha en snygg, bekväm och elektrifierad stads-SUV.

 

Nya Megane E-Tech plug-in hybrid

Nya Captur E-Tech plug-in hybrid kommer under 2021 och erbjuder en mångsidig körning tack vare sin laddningsbara hybriddrift. Batteriet är perfekt för vardagspendling och kortare sträckor enbart på el, medan hybridläget tar vid under längre sträckor och landsvägskörning. 

Passar dig som vill ha en elektrifierad och praktisk bil för både i tjänsten och på fritiden.

 

Nya Arkana E-Tech hybrid

Nya Arkana E-Tech lanseras 2021och  är en SUV med den snygga formen av en kupé. Med rekordstor plats för familjen och rymliga lastutrymmen är den perfekt för såväl kortare som längre körningar.

Passar dig som använder din bil mycket och behöver plats för familj och packning.

 

Vår webbplats och dess partners använder cookies för att förbättra din upplevelse på denna webbplats, för att visa dig reklam och personligt och/eller geolokaliserat innehåll och för att låta dig integrera med vårt innehåll via sociala nätverk. Du kan när som helst ändra dina val när genom att gå till avsnittet ”Cookies” på vår webbplats

läs mer