På eventet EWAYS under hösten 2020 presenterades Renaults nästa elbilsmodell - Megane eVision. Den nya elbilen kombinerar stilelement som flirtar med både stadsjeepen och coupén. Men framför allt definieras bilen av vackra linjer och djärva funktioner.

Tack vare en helt ny modulär plattform - kallad CMF-EV - fick Renaults designers möjlighet att jonglera mellan olika stilar för att designa bilen.

 

”När vi gjorde skisserna för Megane eVision använde vi kupéens flyt, en SUV: s robusthet och en hatchbacks stolthet” säger François Leboine, chef för konceptbilsdesign på Groupe Renault. "Den elektriska arkitekturen har skjutit hjulen till hörnen, har skapat korta överhäng, en hög karosslinje, höga och smala hjul och en fin silhuett på hyttens profil."

 

Aeronautics inspirerade också konstruktörerna, särskilt i integrationen av sofistikerade element som integrerade dörrhandtag och propellerbladformade fälgar.

 

HELT NY LJUSSIGNATUR

Megane eVision kommer med en ny ljussignatur kallad "LIVINGLIGHTS":

 

”På modellen har vi lekt med lamporna på många sätt. Vi har skapat en mycket stark LIVINGLIGHTS-signatur, som expanderar utåt från logotypen på fram- och baksidan av bilen och spelar med kinetiska ränder, vilket speglar arbetet av Victor Vasarely, skaparen av Renault-logotypen ”, säger François Leboine.

 

Med finess och precision drar den horisontella och vertikala linjer och aktiverar dem med LED-teknik. Effekten som produceras av denna uppsättning ljus förstärks med metalliska nyanser: Designen spelar också med kontrasten av texturer, mellan det glänsande, gyllene taket och den mörka metallkroppen.

 

DETALJER OCH TEKNIK

"Slutligen, gav vi särskild uppmärksamhet åt detaljerna för att skapa en elektrisk känsla" tillägger François Leboine. 

”Vi koncentrerade vårt arbete på skarpa detaljer som växlar med släta ytor. Vi utvecklade också mönster som påverkas av elektroniken. På så sätt kombinerar vi helhet och detaljer för att få en generation 2.0 av elektriska fordon”, avslutar direktören för konceptbilsdesign på Groupe Renault.

 

”För att sammanfatta", säger Luca De Meo, VD för Groupe Renault ”Vi tog vår 25 års-bästsäljare och tog den till framtiden”.

 

Genom denna nya elbil som bryter designkoderna och kombinerar sensualitet, teknikalitet och aerodynamik, lyfter Renault sin historia och de framgångar som Megane-namnet bär. Men det erbjuder också framför allt en vision om en framtid som kommer att vara tillgänglig för alla. Den helt färdiga produktionsmodellen kommer att presenteras under 2021.

 

läs mer om Megane eVision