Elektrifieringen av bilindustrin går framåt i en rasande fart. Efter succén med elbilen Zoe tar nu Renault nästa kliv och lanserar flera olika hybridmodeller i Sverige.

Clio - Folkkär klassiker som hybrid

Clio E-Tech hybrid ingår i kategorin hybrider, där du har ett batteri som laddas regenerativt till exempel vid inbromsningar. Till skillnad från en Plug-in hybrid laddar du alltså inte batteriet själv, utan bilen sköter det åt dig.

Med Clio E-Tech kan du förbruka upp till 40 procent* mindre bränsle jämfört med konventionella bensinmotorer när du kör på motorvägen eller i stan.

 

Captur - Crossover med imponerande räckvidd på el

Captur har gjort sig populär genom att kombinera suv-egenskaper med smidigheten från en stadsbil. Nu adderas laddhybridsteknik till modellen. Nya Captur E-Tech plug-in Hybrid har ett batteri på 9,8 kWh som gör det möjligt att köra upp till 50 km* på enbart ren eldrift vid blandad körning.

 

Tack vare sin unika batterikapacitet, sin förmåga att kontinuerligt regenerera energi och de två elmotorerna så startar bilen automatisk på el och reducerar i sin tur energianvändningen. 

 

Megane - Facelift och elektrifiering

Nya Megane förnyas över hela sortimentet – och kommer även som laddhybrid. Med en batterikapacitet på 9,8 kWh kan Megane E-Tech plug-in hybrid komma upp i hastigheter på 135 km/h på eldrift. Räckvidden på el är 55 kilometer i blandad körning tack vare ett effektivt energihanteringssystem och upp till 50  km* i blandad körning på el.

 

läs om mer om alla hybriderna här

WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedures): det här nya protokollet ger resultat som närmare återspeglar den faktiska vardagliga användningen än de som uppnås med NEDC-protokollet.

* vid en kombinerad WLTP-cykel (väntar på slutligt godkännande).