Elektrifieringen av bilindustrin går framåt i en rasande fart. Efter succén med elbilen ZOE tar nu Renault nästa kliv och lanserar flera olika hybridmodeller i Sverige.

CLIO - Folkkär klassiker som hybrid

Renault CLIO E-TECH Hybrid ingår i kategorin hybrider, där du har ett batteri som laddas regenerativt till exempel vid inbromsningar. Till skillnad från en Plug-in hybrid laddar du alltså inte batteriet själv, utan bilen sköter det åt dig.

Med CLIO E-TECH kan du förbruka upp till 40 procent* mindre bränsle jämfört med konventionella bensinmotorer när du kör på motorvägen eller i stan.

 

CAPTUR - Crossover med imponerande räckvidd på el

Renault CAPTUR har gjort sig populär genom att kombinera suv-egenskaper med smidigheten från en stadsbil. Nu adderas laddhybridsteknik till modellen. Nya CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid har ett batteri på 9,8 kWh som gör det möjligt att köra upp till 65 kilometer på enbart ren eldrift.

 

Tack vare sin unika batterikapacitet, sin förmåga att kontinuerligt regenerera energi och de två elmotorerna så startar bilen automatisk på el och reducerar i sin tur energianvändningen. 

 

MEGANE - Facelift och elektrifiering

Nya Renault MEGANE förnyas över hela sortimentet – och kommer även som laddhybrid. Med en batterikapacitet på 9,8 kWh kan MEGANE E-TECH Plug-in Hybrid komma upp i hastigheter på 135 km/h på eldrift. Räckvidden på el är 55 kilometer i blandad körning tack vare ett effektivt energihanteringssystem och upp till 65 km i stadskörning på el.

 

Läs om mer om alla hybriderna här