Renault har funnits på elbilsmarknaden sedan 2010 och är det bilmärke som har sålt flest elbilar i Europa.

Historia

Elbilen är långt ifrån en nyhet, det första eldrivna fordonet skapades för 138 år sedan av den franska uppfinnaren Gustave Trouvé. Renault var en av de första biltillverkarna som förutsåg elbilens potential, och redan 2009 presenterade de sin plan att år 2012 lansera fyra 100% eldrivna bilar.

 

Tack vare decennium av forskning, design och tillverkning av eldrivna bilar är Renault fortfarande ett av de ledande märkena på den växande elbilsmarknaden.

Renaults mest innovativa och minnesvärda elbilar

Twizy E-Tech electric lanserades 2012 som det ultimata stadsfordonet. En helt eldriven tvåsitsbil utformad för att smidigt sicksacka sig runt i stadsmiljö. En föregångare inom det eldrivna minibilssegmentet.

 

Ikoniska Zoe E-Tech electric lanserades redan 2014, och var den första elbilen från Renault som från början var designad och tillverkad som en elbil. Tack vare sina nyskapande och unika funktioner är den fortfarande en av Europas mest populära elbilar.

 

 

Renaults samarbete med Samsung Motors resulterade 2017 i modellen SM3 Z.E., som lanserades exklusivt i Sydkorea, och var då den enda elektriska sedanen på marknaden.
 

läs mer om våra elektrifierade modeller här!