Sedan lanseringen år 1990 så är Clio Renaults bästsäljare med mer än 15 miljoner sålda bilar, världen över. Bilmodellen som ofta väljs till fransmännens favoritbil, har sedan 2013 även intagit en ledarposition i B-bilsegmentet.

Med 30 år av körglädje tar Renault Clio nu ett efterlängtat steg framåt. Nu finns modellen att med Renaults E-Tech hybridteknik – och folkfavoriten blir elektrifierad.

Bränslebesparingar och lägre CO2-utsläpp

Nya Renault Clio E-Tech hybrid har ett batteri på 1,2 kWh som ger både bränslebesparingar och låga CO2-utsläpp. Upp till 80 procent av stadskörningen kan till exempel ske enbart på el med en toppfart på 70–75 km/h, där effekten med bensinmotorn ger cirka 140 hästkrafter.

"Upp till 80 procent av stadskörningen kan till exempel ske enbart på el..."

Clio E-Tech ingår i kategorin hybrider, där du har ett batteri som hjälper till under körningen och laddas regenerativt vid till exempel inbromsningar. Till skillnad från en laddhybrid laddar du alltså inte batteriet själv, utan bilen sköter det åt dig.

 

Med Clio E-Tech kan du förbruka upp till 40 procent mindre bränsle jämfört med konventionella bensinmotorer när du kör på motorvägen eller i stan.

 

läs mer om Clio E-Tech hybrid här