Elbilar

E-Tech electric är 100 % eldrivet bilägande från Renault. 

Vi är ledande experter inom elektrisk mobilitet

Renaults Master E-Tech electric

10 års erfarenhet av elbilstillverkning

Elektrisk mobilitet står i fokus för våra strategier och innovationer för att möta vår generations miljöutmaningar. Med nästan 10 års erfarenhet av att konstruera, tillverka och sälja elbilar har vi alla verktyg som behövs för att främja renare mobilitet. 
 

Hela vårt nätverk redo att hjälpa dig hitta den perfekta elbilen för dina behov.

upptäck våra elbilar

Youtube är inaktiverat. Tillåt sociala medier cookies för att se videoinnehållet.Hantera cookies

Upplev ett helt nytt sätt att köra på el

Förbränningsmotorn har ersatts med ett batteri som försörjer en elmotorn. En känsla värd att prova på.


Batteriet har hög kapacitet vilket gör att du kan köra hundratals kilometer på en enda laddning. Bilarna är uppkopplade, så att du enkelt kan hålla koll på räckvidden, förbereda bilen innan din körning eller hitta tillgängliga laddningsstationer.

Vill du veta mer?

Varför köpa en elbil från Renault?

Renaults elbilar - Zoe

100 % eldriven körglädje

Var med i kampen för miljön samtidigt som du sparar pengar.


Bilen är tyst och behaglig att köra. Ta dig från punkt A till punkt B  med en faktisk räckvidd på upp till 393 km (WLTP), beroende på modell.

 

Med vårt utbud av elektriska bilar kan du slå ett slag för eldriven mobilitet och upptäcka hur roligt det är att köra eldrivet.

Underhålla en elbil

Lägre underhållskostnader

Det är samma underhållsavtal för eldrivna som för bränsledrivna bilar.

Men en elbil är lättare och billigare att underhålla än en bränsledriven bil. Till exempel måste oljan i en bil med förbränningsmotor bytas regelbundet för att hålla motorblocket välsmort och för att avleda värme.

För dig som elbilsägare blir oljebyten ett minne blott. Elmotorer behöver inte smörjas. Bromsbelägg, bromsskivor och bromstrummor håller dessutom betydligt längre.

Säkra elbilar från Renault

Samma krav på säkerhet

Säkerhet i trafiken tar inte hänsyn till drivmedel. Därför är det viktigt att elbilar lever upp till samma krav som alla typer av bilar som kör på vägarna. Euro NCAP är namnet på den säkerhetsstandard som används för bilar i Sverige.

 

Det är också den standard som gäller för samtliga Renaults bilar, inklusive vårt elbilssortiment. För mer information om säkerhet i våra bilar kan du besöka sidan för den modell som intresserar dig och läsa vidare där. 

Vad kostar en elbil?

Det har aldrig varit en bättre tid att köpa elbil i Sverige. Bonus Malus-systemet som gäller sedan 1 april 2021 innebär dels en bonus till nya personbilar, lätta bussar och lastbilar som är miljöanpassade.

Renault ZOE

Få upp till 70 000 kronor i statlig klimatbonus

Med det systemet, som infördes i Sverige den 1 april 2021, vill regeringen försöka öka andelen miljöfordon. Förhoppningen är samtidigt att kunna bidra till målet om en fossilfri fordonsflotta.
 

Regelverket gäller endast nya fordon som redovisas i Trafikverket från den 1 april 2021. Mer specifikt innebär det en bonus till bilar med koldioxidutsläpp på upp till 60 g/km.

 
Den förhöjda fordonsskatten på bensin- och dieseldrivna bilar gäller bara under de tre första åren. Priset på elbilen påverkas mycket positivt av den nya skatteförändringen. För alla som införskaffar nya elbilar, som inte är tidigare registrerade, innebär detta en bonus om 70 000 kronor.

 
Bonusen minskar sedan procentuellt till en utsläppsnivå av koldioxid på 60 g/km där bonusen är 10 000 kronor. Du får alltså högst bonus, och får billigast köp, om du väljer en elbil.

Läs mer om våra klimatbonusbilar och Bonus malus.

Hur fungerar en elbil?

Nya ZOE körcykel

En ren elbil saknar avgasrör och drivs av en eller flera elmotorer som får ström från batterier. Den går endast på eldrift och den återvinner rörelseenergi när man bromsar under körning.

 

Batteriet laddas via sladd med el från kraftnätet, som vilken annan uppladdningsbar produkt som helst. Elbilar som endast drivs av elmotorer brukar kallas för ett Battery Electric Vehicle (BEV).

 

Dagens batterier är fortfarande ganska stora och väger mellan 200 och 500 kilo. Men trots detta påverkas inte vikten på elbilarna mycket. Det eftersom de saknar en vanlig bils tunga standardkomponenter som till exempel förbränningsmotor och bränsletank.

 

Elmotorer är energieffektiva 

 

Detta är en av elbilarnas stora fördelar: deras energieffektivitet. Elfordonen har en verkningsgrad på över 80 procent, vilket innebär att över 80 procent av energin som matas in i elmotorn används till att driva bilen.

 

Du kan minska din bils totala energiåtgång om du väljer en elbil. För att jämföra med en vanlig förbränningsmotor som har en verkningsgrad på mellan 25 till 35 procent. Detta eftersom majoriteten av energin blir till värme istället för att driva bilen. 

 

Se vår kompletta guide till att ladda elbil för mer information.

*Maximal uppnådd räckvidd under WLTP körcykeln (blandad körning) för ZOE Go-versionen med 15-tumsfälgar. WLTP (Worldwide Harmonized Light vehicles Test Procedure). Räckvidd vid verklig körning: 375 km sommartid / 240 km vintertid. Räckvidden påverkas bl a av väder, körstil, hastighet m.m.

Hur fungerar laddningen?

Elbilar kan laddas med en batteriladdare som kan hantera enfasladdning, vilket är det vanligaste systemet i hus och hushåll i Sverige när det kommer till exempelvis lampor och lite mindre elektrisk utrustning.

 

Det är därför de kan kopplas till vanliga vägguttag. Men en renodlad elbil kan såklart laddas på olika sätt, vilket beror lite på om du laddar hemma eller någon annanstans.

Ladda hemma

Ladda hemma

Om du bor i hus eller villa rekommenderas det att låta installera en laddbox för snabb och säker laddning.

 

Om du bor i lägenhet är det såklart bäst om hyresrätts- eller bostadsrättsföreningen installerar laddboxar, eftersom dessa kan hantera trycket som uppstår om många vill ladda samtidigt.

 

Ta kontakt med någon av våra Z.E. Ready samarbetspartners för ytterligare information om laddboxinstallation, Renault rekommenderar New Motion.

På laddstationer

Laddstationer

Runtom i landet finns en stor mängd laddstationer och laddstolpar för att tillgodose den ökade mängd elbilar som kör runt på våra vägar. Du hittar dem oftast vid bensinmackar och köpcentrum, men de kan lika gärna vara utplacerade centralt i städer.

 

Att veta exakt var dessa laddstationer och stolpar finns är dock inte lika lätt som när man hade stenkoll på exakt hur många bensinmackar man passerade på en given sträcka.

 

Se var laddstationer och stolpar är utplacerade, vilka typer av kontakter de är försedda med, vilken styrka de erbjuder, och om de är lediga eller upptagna.

 

Du kan hitta närmaste laddstation smidigt genom appen MY Renault som ingår när du köper elbil hos Renault.

Optimera laddningen

Optimera laddningen

Renault ZOE har egen patenterad lösning: Caméléon™-tekniken.

 

Bilen anpassar sig sedan automatiskt efter den maximala effekt som finns tillgänglig i uttaget (i enfas och trefas, upp till 22 kW), vilket innebär att laddningstiden blir så kort som möjligt. På så lite som 30 minuter kan du få upp till 80 km faktisk räckvidd.

Hur lång är räckvidden?

Elbilar har inte samma räckvidd. Skillnaden ligger dels i hur mycket energi som kan lagras i batteriet, och dels i hur mycket energi bilen gör av med. Hur mycket energi som förbrukas beror i sin tur på en rad olika faktorer, som väder, vägunderlag och luftmotstånd, samt om man till exempel har kupévärmare eller luftkonditionering på i bilen.

Instrumentbräda ZOE

Ytterligare en faktor som påverkar är temperaturen: ju kallare det är, desto kortare klarar elbilen att köra. Detta beror dock bland annat på att det blir tuffare rullmotstånd på vinterhalvåret, likväl som att kupévärmaren drar en hel del energi.

 

Idag har de flesta elbilar en räckvidd på mellan 20-30 mil vid verklig körning. Vår egen Renault ZOE ligger på topp med en räckvidd på 39 mil.

läs mer om räckvidd

Batteri och garanti

Renault elbil batteriköp

Om vårt garantiskydd

Zoe E-Tech electric

Batteriet har garantiskydd i åtta år eller högst 160 000 km (beroende på vilket som inträffar först) och en garanterad hälsostatus (SOH - State Of Health) på 70 % av den ursprungliga kapaciteten.

 

Kangoo E-Tech electric

Batteriet har garantiskydd i fem år eller högst 100 000 km (beroende på vilket som inträffar först) och en garanterad hälsostatus (SOH - State Of Health) på 70 % av den ursprungliga kapaciteten.

läs mer om garantier

Vad ingår i avtalet?

Garanti & assistans för elbilens batteri

Våra samarbetspartners

Många privata företag och organisationer inom offentlig sektor kör våra elbilar. Vi deltar i flera innovativa projekt inom nya mobila lösningar, och vi utvecklar nya sätt att både äga och dela eldrivna fordon.

Upptäck våra elbilar

Med låga instegspriser gör vi prisvärda elbilar tillgängliga för fler som vill bidra till en hållbar utveckling. 

Renault ZOE

Zoe E-Tech electric

Den ultimata eldrivna stadsbilen. 

 

Toppmodern teknik. Låga driftskostnader. 100% eldriven. Med en kapacitet på 52 kWh möjliggör batteriet i Zoe E-Tech electric en räckvidd på upp till 393 km (WLTP*). 

Renault TWIZY

Twizy E-Tech electric

Den lilla och futuristiska elbilen. 

 

Twizy E-Tech electric är en helt eldriven liten bil som erbjuder stor frihet i stadslivet. Och en möjlighet att sticka ut i mängden. Den är smidig, bekväm, och full med modern teknik och innovation. 

Renault KANGOO Z.E.

Kangoo E-Tech electric

Den helt eldrivna transportbilen.

 

Bedriv din verksamhet helt på eldrift, vilket gör det till ett riktigt smart val för miljösmart transport.

Renault MASTER Z.E

Master E-Tech electric

Res elektriskt med Master E-Tech electric. Effektiv för leveranser i stan och förorten.

 

Tre längder, två höjder, två underreden, många olika tillval...Upptäck det helt nya modellprogrammet.

Kontrollera tillgängligheten hos din Återförsäljare då vissa modeller kan ha begränsningar i antal, tillval eller säljperiod.

*Maximal uppnådd räckvidd under WLTP körcykeln (blandad körning) för ZOE Go-versionen med 15-tumsfälgar. WLTP (Worldwide Harmonized Light vehicles Test Procedure). Räckvidd vid verklig körning: 375 km sommartid / 240 km vintertid. Räckvidden påverkas bl.a. av väder, körstil, hastighet m.m.

Vår webbplats och dess partners använder cookies för att förbättra din upplevelse på denna webbplats, för att visa dig reklam och personligt och/eller geolokaliserat innehåll och för att låta dig integrera med vårt innehåll via sociala nätverk. Du kan när som helst ändra dina val när genom att gå till avsnittet ”Cookies” på vår webbplats

läs mer