image

Störst på elbilar i Europa

Elbil hos Renault

 

Välj ett grönare alternativ både privat och för verksamheten. Här hittar du
allt du behöver veta om laddning, räckvidd och elbilar hos Renault. Upptäck
vårt kompletta utbud av elbilar på marknaden för privatpersoner och företag.

Hur fungerar en elbil?

Nya ZOE körcykel

En ren elbil saknar avgasrör och drivs av en eller flera elmotorer som får ström från batterier. Den ger alltså inte ifrån sig några utsläpp, den går endast på eldrift och den återvinner rörelseenergi när man bromsar under körning.

 

Batteriet laddas via sladd med el från kraftnätet, som vilken annan uppladdningsbar produkt som helst. Elbilar som endast drivs av elmotorer brukar kallas för ett Battery Electric Vehicle (BEV).

 

Dagens batterier är fortfarande ganska stora och väger någonstans mellan 200 och 500 kilo. Men trots detta påverkas inte vikten på elbilarna särskilt mycket. Det eftersom de saknar en vanlig bils tunga standardkomponenter som till exempel förbränningsmotor och bränsletank.

 

Elmotorer är energieffektiva 

 

Detta är en av elbilarnas stora fördelar: deras energieffektivitet. Elfordonen har en verkningsgrad på över 80 procent, vilket innebär att över 80 procent av energin som matas in i elmotorn används till att driva bilen.

 

Förutom minskade utsläpp så kan du alltså även minska din bils totala energiåtgång om du väljer en elbil. För att jämföra med en vanlig förbränningsmotor som har en verkningsgrad på mellan 25 till 35 procent. Detta eftersom majoriteten av energin blir till värme istället för att driva bilen. 

 

Se vår kompletta guide till att ladda elbil för mer information.

*Maximal uppnådd räckvidd under WLTP körcykeln (blandad körning) för ZOE Go-versionen med 15-tumsfälgar. WLTP (Worldwide Harmonized Light vehicles Test Procedure). Räckvidd vid verklig körning: 375 km sommartid / 240 km vintertid. Räckvidden påverkas bl a av väder, körstil, hastighet m.m.

Statlig klimatbonus från 1 juli 2018

Vad kostar en elbil?

Det har aldrig varit en bättre tid att köpa elbil i Sverige. Bonus malus-systemet som gäller sedan 1 juli 2018 innebär dels en bonus till nya personbilar, lätta bussar och lastbilar som är miljöanpassade och dels en förhöjd fordonsskatt för bensin- och dieseldrivna bilar. 

Renault ZOE

Få upp till 60 000 kronor i statlig klimatbonus

Med det systemet, som infördes i Sverige den 1 juli 2018, vill regeringen försöka öka andelen miljöfordon. Förhoppningen är samtidigt att kunna bidra till målet om en fossilfri fordonsflotta.

 

Regelverket gäller endast nya fordon som redovisas i Trafikverket från den 1 juli 2018. Mer specifikt innebär det en bonus till bilar med koldioxidutsläpp på upp till 60 g/km. Den förhöjda fordonsskatten på bensin- och dieseldrivna bilar gäller bara under de tre första åren. Priset på elbilen påverkas mycket positivt av den nya skatteförändringen. För alla som införskaffar nya elbilar, som inte är tidigare registrerade, innebär detta en bonus om 60 000 kronor.Bonusen minskar sedan procentuellt till en utsläppsnivå av koldioxid på 60 g/km där bonusen är 10 000 kronor. Du får alltså högst bonus, och får billigast köp, om du väljer en elbil med nollutsläpp.

 

Läs mer om våra klimatbonusbilar och Bonus malus.

Lägre kostnader med elbil

Lägre underhållskostnader

Det är samma underhållsavtal för eldrivna som för bränsledrivna bilar.

 

Men en elbil är lättare och billigare att underhålla än en bränsledriven bil. Till exempel måste oljan i en bil med förbränningsmotor bytas regelbundet för att hålla motorblocket välsmort och för att avleda värme.

 

För dig som elbilsägare blir oljebyten ett minne blott. Elmotorer behöver inte smörjas. Bromsbelägg, bromsskivor och bromstrummor håller dessutom betydligt längre.

Så laddar du en elbil

Elbilar kan laddas med en batteriladdare som kan hantera enfasladdning, vilket är det vanligaste systemet i hus och hushåll i Sverige när det kommer till exempelvis lampor och lite mindre elektrisk utrustning. Det är därför de kan kopplas till vanliga vägguttag. Men en renodlad elbil kan såklart laddas på olika sätt, vilket beror lite på om du laddar hemma eller någon annanstans.

Ladda hemma

Ladda hemma

Om du bor i hus eller villa rekommenderas det att låta installera en laddbox för snabb och säker laddning. Om du bor i lägenhet är det såklart bäst om hyresrätts- eller bostadsrättsföreningen installerar laddboxar, eftersom dessa kan hantera trycket som uppstår om många vill ladda samtidigt.

Ta kontakt med någon av våra Z.E. Ready samarbetspartners för ytterligare information om laddboxinstallation, Renault rekommenderar New Motion.

Laddstationer

Laddstationer

Runtom i landet finns numera en stor mängd laddstationer och laddstolpar för att tillgodose den ökade mängd elbilar som kör runt på våra vägar. Du hittar dem oftast vid bensinmackar och köpcentrum, men de kan lika gärna vara utplacerade centralt i städer.

Att veta exakt var dessa laddstationer- och stolpar finns är dock inte lika lätt som när man hade stenkoll på exakt hur många bensinmackar man passerade på en given sträcka. Se var laddstationer- och stolpar är utplacerade, vilka typer av kontakter de är försedda med, vilken styrka de erbjuder, och om de är lediga eller upptagna.

Optimera laddningen

Optimera laddningen

Renault Zoe har egen patenterad lösning: Caméléon™-tekniken.

 

Bilen anpassar sig sedan automatiskt efter den maximala effekt som finns tillgänglig i uttaget (i enfas och trefas, upp till 22 kW), vilket innebär att laddningstiden blir så kort som möjligt. På så lite som 30 minuter kan du få upp till 80 km faktisk räckvidd.

Räckvidd

Till att börja med har alla elbilar inte samma räckvidd. Skillnaden ligger dels i hur mycket energi som kan lagras i batteriet, och dels i hur mycket energi bilen gör av med. Hur mycket energi som förbrukas beror i sin tur på en rad olika faktorer, som väder, vägunderlag och luftmotstånd, samt om man till exempel har kupévärmare eller luftkonditionering på i bilen.

Instrumentbräda ZOE

Ytterligare en faktor som påverkar är temperaturen: ju kallare det är, desto kortare klarar elbilen att köra. Detta beror dock bland annat på att det blir tuffare rullmotstånd på vinterhalvåret, likväl som att kupévärmaren drar en hel del energi. Idag har de flesta elbilar en räckvidd på mellan 20-30 mil vid verklig körning. Vår egen Renault Zoe ligger på topp med en räckvidd på 38 mil.

Läs mer om räckvidd
Säkra elbilar från Renault

Elbilar och säkerhet

Säkerhet i trafiken tar inte hänsyn till drivmedel. Därför är det viktigt att elbilar lever upp till samma krav som alla typer av bilar som kör på vägarna. Euro NCAP är namnet på den säkerhetsstandard som används för bilar i Sverige. Det är också den standard som gäller för samtliga Renaults bilar, inklusive vårt elbilssortiment. För mer information om säkerhet i våra bilar kan du besöka sidan för den modell som intresserar dig och läsa vidare där. 

Att köpa elbil hos Renault

Nu kan du äga din nya elbil från Renault precis som du vill.

Renault elbilar

Komplett köp (inklusive batteriet)

Ett komplett köp är det enklaste sättet att njuta av din Renault Z.E. i full frihet.

 

  • Ingen månadshyra för batteriet
  • Inga kilometerbegränsningar
  • Batterigaranti i 8 år eller 160 000 km körsträcka
  • Garantin gäller även om batteriets hälsostatus (SOH - State Of Health) understiger 70%
  • Förenklad process om du säljer fordonet vidare (ingen överföring av batterihyresavtal).
Renault elbil batteriköp

Batteri och garanti hos Renault

ZOE

Batteriet har garantiskydd i åtta år eller högst 160 000 km (beroende på vilket som inträffar först) och en garanterad hälsostatus (SOH - State Of Health) på 70% av den ursprungliga.  

 

KANGOO ZE

Batteriet har garantiskydd i fem år eller högst 100 000 km (beroende på vilket som inträffar först) och en garanterad hälsostatus (SOH - State Of Health) på 70% av den ursprungliga.  

*Beroende på leveransdatum. Minst 75% i SOH under bilens första tio år vid leverans t.o.m. 30/9-2020. Minst 70% i SOH under bilens första tio år vid leverans fr.o.m. 1/10-2020.  

Hyr batteri hos Renault

Garanterad prestanda

Du slipper räkna med att batteriet har tappat i värde när du säljer din ZOE eftersom du bara säljer bilen. Om du säljer bilen säger du upp hyresavtalet för batteriet och köparen tecknar ett nytt. 

Sänk kostnaderna och skona miljön

Sänk kostnaderna och skona miljön

Genom att erbjuda möjligheten att hyra batteriet ger vi dig åtkomst till Z.E.-teknik till en lägre kostnad. När du hyr batteriet tar Renault ansvar för batteriets hela livscykel och för att övervaka batteriets påverkan på miljön, från tillverkning till återvinning. När batteriet gjort sitt finansierar vi och tar hand om återvinningen i samarbete med olika organisationer i enlighet med gällande miljöstandarder.

Renault elbilar

Behovsanpassat avtal

Kostnaden för batterihyra beror på din körsträcka och vilken elbil du kör. Din Renaultrådgivare kan hjälpa dig att välja den lösning som passar dig bäst och hjälpa dig att utveckla den. Om dina behov ändras kan avtalet anpassas så att du alltid betalar bästa pris. Läs mer om Z.E-avtal längre ner. 

Dina frågor om Renault Z.E.-avtal

Garanti & assistans för elbilens batteri

Våra elbilar

Mindre buller och nollutsläpp vid körning. Det är visionen när vi utvecklar
våra bästa elbilar under namnet Z.E. – Zero Emission. Med låga instegspriser gör
vi prisvärda elbilar tillgängliga för fler som vill köpa elbil och bidra till
en hållbar utveckling. Upptäck Renaults elbilar i Sverige.

Renault ZOE

Renault ZOE

Den ultimata eldrivna vardagsbilen. 

 

Toppmodern teknik. Låga driftskostnader. Inga utsläpp vid körning. Med en kapacitet på 52 kWh möjliggör batteriet i Renault ZOE en räckvidd på upp till 393 km (WLTP*). En modern och dynamisk design, djärva linjer och precis lagom dos kaxighet. ZOE förgyller vardagen med sin stil och finess. Hissa stolt flaggan för eldrift.

Utforska nya ZOEBygg din ZOE
Renault TWIZY

Renault TWIZY

Den lilla, nätta och futuristiska elbilen. 

 

Renault TWIZY är en helt eldriven liten bil som erbjuder stor frihet i stadslivet. Och en möjlighet att sticka ut i mängden. Renault TWIZY är smidig, bekväm, körvänlig och fullpackad med modern teknik och innovation. Den har det senaste inom förarassistans och erbjuder det absolut bästa i både passiv och aktiv säkerhet. Det är dessutom en riktigt prisvärd elbil. Med Renault TWIZY får du en liten, nätt, smidig och billig elbil - den mest prisvärda elbilen i vårt sortiment.

Utforska TWIZYBygg din TWIZY
Renault KANGOO Z.E.

Renault KANGOO Z.E

Den helt eldrivna transportbilen.

 

Den helt eldrivna transportbilen. Välj mellan KANGOO Z.E i två längder, med två till fem sittplatser, eller en crew-cab version. Få plats med fyra passagerare eller upp till 4,6 m³ lastutrymme. Ett utrymme som kan bli ännu större om man räknar med den skjutbara takluckan, vilken gör det möjligt att transportera långa föremål vertikalt. Med Renault KANGOO Z.E kan du bedriva din verksamhet helt utan utsläpp vid körning, vilket gör det till den bästa elbilen för miljösmart transport.

Utforska KANGOO Z.EBygg din KANGOO Z.E.
Renault MASTER Z.E

Nya Renault MASTER Z.E

Res elektriskt med MASTER Z.E. Effektiv för leveranser i stan och förorten.

 

Tre längder, två höjder, två underreden, många olika tillval...Upptäck det helt nya modellprogrammet MASTER Z.E.

Upptäck nya MASTER Z.E.Bygg din MASTER Z.E.

*Maximal uppnådd räckvidd under WLTP körcykeln (blandad körning) för ZOE Go-versionen med 15-tumsfälgar. WLTP (Worldwide Harmonized Light vehicles Test Procedure). Räckvidd vid verklig körning: 375 km sommartid / 240 km vintertid. Räckvidden påverkas bl.a. av väder, körstil, hastighet m.m.

Våra samarbetspartners

Många privata företag och organisationer inom offentlig sektor kör våra elbilar. Vi deltar i flera innovativa projekt inom nya mobila lösningar, och vi utvecklar nya sätt att både äga och dela eldrivna fordon.

Kontrollera tillgängligheten hos din Återförsäljare då vissa modeller kan ha begränsningar i antal, tillval eller säljperiod.

Renault Nordic AB och dess partners använder cookies för att förbättra din upplevelse på denna webbplats, för att anpassa innehåll, för att anpassa annonsering till dig och för att tillhandahålla funktioner i sociala medier. Du kan använda vårt cookie hanterare för att neka eller tillåta olika typer av cookies. Mer information om våra cookies finns i vår cookiepolicy. Där kan du också läsa om hur du tar bort cookies från din enhet och vilka effekter det kan få att neka till eller ta bort cookies
Läs mer