4Control, fyrhjulsstyrning

Det avancerade 4Control-systemet förbättrar avsevärt hanteringen vid låga hastigheter, såväl som smidighet och prestanda vid medelhöga till höga hastigheter. Tillsammans med den flerlänkande bakhjulsupphängningen är styrningen skarp, trygg och hanterar kurvor och svängar med högsta precision.

smidighet och hantering

manövrar och parkering

I stan kan vändcirkeln på 10,4 m konkurrera med citybilar. För att underlätta parkeringsmanövrar svänger bakhjulen upp till 5°.

smidighet och hantering

När du kör eller manövrar i låga hastigheter riktar 4Control advanced bakhjulen upp till 5° i motsatt riktning mot framhjulen, för en svängradie jämförbar med den för en citybil. Över 50 km/h svänger bakhjulen upp till 1° för att förbättra stabiliteten hos Rafale i snabba kurvor.

förbättrad väghållning

manövrar och parkering

Rafale funktioner:
- stora däck (245 mm) och specifika inställningar för fjädring, stötdämpare och krängningshämmare
- ett elektroniskt styrsystem för bakfjädring, Vehicle Motion Control, utvecklat för att optimera kurvtagningshastigheter och förbättra väghållningen på ojämna och skadade vägar
- styrning kalibrerad för kirurgisk precision i kurvor

stabilitet genom svängar

Vid kurvtagning i mer än 50 km/h svänger alla fyra hjulen åt samma håll för att förbättra väghållningen. Framhjulen svänger upp till 35° och bakhjulen upp till 1°, vilket ger större stabilitet genom svängar.

multi-sense

Välj mellan 4 körlägen för att anpassa bilen efter dina behov:

  • motorljud och responsivitet
  • styrningens fasthet
  • stämmningsbelysning
  • inställningar i förardisplay

MultiSense bidrar till en personligt anpassad körupplevelse