RENAULT ÄR LEDANDE INOM ELDRIVNA TRANSPORTBILAR I EUROPA

Över 70 000 yrkesverksamma kunder kör sedan lanseringen i slutet av 2011 Kangoo Electric, och en av fem el-transportbilar som säljs i Europa är Kangoo.
I Sverige finns mer än 3.100 Kangoo Electric på vägarna.

Nya Kangoo E-Tech Electric har premiär för allmänheten på Solutrans-mässan i Lyon den 16/11.

INTRESSEANMÄLAN

nyheter

Renault Kangoo E-Tech electric reveal

300 km räckvidd (WLTP)

Tack vare det nya litiumjon-batteriet med en fullt användbar kapacitet på 45 kWh, har Nya Kangoo E-Tech Electric en räckvidd på upp till 300 km i WLTP-cykel.

Batteriet som är vätskekylt och placerat under golvet, inverkar ej på lastutrymmets
kapacitet.
Renault Kangoo E-Tech electric reveal

sex olika körlägen

Nya Kangoo E-Tech Electric är utrustad med en 90kW motor med 245Nm vridmoment för en smidig och stressfri körupplevelse. Eco-läget optimerar den totala räckvidden genom att spara på effekt och topphastighet och fungerar bäst när bilen är lätt lastad. Föraren kan också välja mellan tre regenerativa bromsregimer.

Det hydrauliska bromssystemet assisteras av ett ARB-system (Adaptive Regenerative Brake System), som maximerar mängden återvunnen energi oavsett hur man bromsar.

Förare kan välja mellan sex olika körlägen för att optimera sin körning och räckvidd. Information om körläge, el-energihantering och ADAS visas på en anpassningsbar 10-tums förardisplay i färg på Nordic Line-versionen.
Renault Kangoo E-Tech electric reveal

Ladda upp till 170 km på 30 minuter

Nya Kangoo E-Tech Electric kommer med två olika laddningsmöjligheter. Standardmodellen har en 22kW chameleon-laddare som passar för alla typer av hushållsladdning, samt en effektiv laddning på offentliga laddstationer.

Välj 80kW snabbladdare (DC-laddare) som tillval. Den ger 170 km räckvidd (WLTP-cykel) på endast 30 minuter.

Det tar 3,5 timma att ladda batteriet från 15 till 100 % när bilen är ansluten till en 11kW laddbox, och mindre än 6 timmar på en 7,4kW laddbox.
Renault Kangoo E-Tech electric reveal

värmepump för mer räckvidd

Nya Kangoo E-Tech Electric är utrustad med en värmepump för att optimera räckvidden under alla årstider. Värme tas från luften för att värma upp kupén vilket är mer effektivt och förbrukar mindre energi än tidigare lösningar.

Bilen har även uppvärmd vindruta, värme i framsäten och i ratten (standard/tillval beroende på version)
Renault Kangoo E-Tech electric reveal

KANGOO BYGGS I MAUBEUGE-FABRIKEN

Sedan 2011 tillverkar Renault Kangoo i Maubeuge-fabriken i Frankrike. I ett försök att industrialisera produktionen av de privata och kommersiella versionerna av Nya Kangoo, samt fordon från partnermärkena Mercedes och Nissan, och för att garantera högsta möjliga produktion, investerade Renault 450 miljoner euro i fabriken och installerade en ny batterimonteringsverkstad.


Elmotorn och laddningsenheterna för Nya Kangoo E-Tech Electric är alla tillverkade på Renaults Cleon-fabrik i Normandie.