Skaffa My Renault och vinn en vinterresa för hela familjen

Var med och tävla och vinn en vinterresa värd 25 000 kr. Bjud med dig din familj eller varför inte några av dina bästa vänner. Vinsten är ett presentkort på Skistar, vilket innebär att du kan välja bland några av Sveriges bästa vinteranläggningar. Presentkortet gäller för allt från boende, skidhyra och skipass till skidlektioner och diverse inköp i skishop.

Allt du behöver göra nu är att skaffa My Renault och motivera varför du är den som borde vinna en vintersemester.

*Kostnad för montering tillkommer.
**Nivån på självrisken gäller dig som har Renault Försäkring.

Missa inte...

att vinterväglag innebär att det finns risk för snö, is eller frost på vägen. Om vinterväglag råder måste du ha vinterdäck från 1 december. Dubbdäck får du använda från och med 1 oktober (ännu tidigare om det råder vinterväglag).


Batterierbjudande

Din Renaulthandlare har den kunskap och exakt det batteri som just din Renaultmodell behöver.

*Kostnad för montering tillkommer.

Skillnad på batteri och batteri

Monterar man ett standardbatteri i en bil med start/stopp riskerar man, förutom att start/stopp-funktionen kan sluta fungera, även andra problem eftersom batteriet ingår i ett avancerat system som skiljer sig en hel del mot en bil utan start/stopp. Standardbatterier har andra egenskaper som inte är optimerade för start/stopp-användning och riskerar därför att snabbt slitas ut.

Renaults batterier laddas snabbare och har bättre hållbarhet än ett standardbatteri du till exempel kan köpa på macken.

Hur länge håller ett batteri?

Ett batteri har normalt en livslängd på ungefär 5 år. Men livslängden varierar en hel del beroende på en mängd faktorer. Exempelvis så mår inte ditt bilbatteri bra av att bli helt urladdat, sker detta vid fler tillällen minskar detta batteriets livslängd avsevärt.

Batteriet i vintertid

Ett äldre batteri som är fulladdat i sommarvärmen har i test visat sig sjunka  till under kritiska 70% laddning i -18 graders kyla... Med andra ord finns det särskilda skäl att kontrollera batteriets kapacitet inför vintern.

Hela bilen och ett batteri

Även om nyare bilar har mycket elektronik som gör dem mer lättstartade har de också mer elektronik som laddar ur batteriet. Ur en bilägares perspektiv är det svårt att avgöra slitaget på ett batteri. Om ditt batteri skulle visa tecken på låg spänning riskerar du en omfattande störning på bilens funktioner.

Att ha ett bra startbatteri i bilen är extra viktigt för dig som inte har varmgarage eller som bara kör kortare sträckor med sin bil.


Bromserbjudande

Din Renaulthandlare kan allt om ditt bromssystem och vet vad som kan behöva åtgärdas. Rabatten gäller bromsskiva och -belägg.

 

*Kostnad för montering tillkommer.


Därför är din vindruta så viktig

Många undersökningar visar samma sak: en dålig vindruta är en trafiksäkerhetsrisk. Väg- och trafikinstitutet i Sverige har räknat ut att sikten kan försämras med 15 procent på grund av en sliten, repig och skadad vindruta, och i mörker förvärras problemet.

Faktum är att små skador kan ge stora siktbortfall. Visste du att en så liten vindruteskada som en centimeter i diameter, innebär skymd sikt av en person som är så nära som 50 meter framför bilen?

Vindrutan är en bärande del av karossen och spelar en viktig roll för bilens stabilitet. Vindrutan kan stå för så mycket som 30 procent av bilens konstruktionshållfasthet. Det är förklaringen till att en skadad ruta kan spricka bara av att man kör över ett gropigt vägparti. En annan viktig roll som vindrutan spelar är att den ska ge stöd för funktionen av krockkudden på passagerarplatsen.

Inte bara en glasruta

Samma bilmodell har vanligtvis 3-4 olika vindrutor, med olika egenskaper som ska passa de funktioner som bilen erbjuder. Skillnaderna utgörs bland annat stöd till funktioner som  regnsensor, filassistans och autobroms. När en ruta byts ut måste kameror och annan elektronik kalibreras på nytt. Dessutom kan det finnas laminering som håller vindrutan isfri eller reflekterar information från head up-displayen.

Vi som byggde din bil vet exakt vilken ruta du skall ha och hur den skall kalibreras för att ge rätt funktionalitet.

Laga eller byta rutan?

De flesta små stenskott går att laga. Undantaget är om skadan är placerad i förarens synfält rakt fram, längs rutans ytterkant eller om skadan är för stor för att kunna lagas. Om skadan övergått i en spricka, är oftast vindrutan bortom räddning och måste bytas ut.

Att hinna få stenskott på vindrutan lagat innan glaset spricker sparar både tid och pengar, det är även bättre för miljön. En reparation påverkar inte heller vindrutans hållfasthet utan den kommer att vara lika stark som före skadan.

Vill du veta hur en lagning går till? Vid skadan borras ett hål upp med diamantborr för att lagningsvätskan ska kunna pressas in. Ett särskilt verktyg används för att först dra ur luften och sedan trycka in lagningsvätskan. Lagningen härdas därefter med hjälp av ett starkt UV-ljus. Slutligen poleras glasytan för siktens och utseendets skull.

Tips för vindrutans livslängd

Du kan minimera skråmor, repor och slitage genom att vara generös med spolarvätska och att alltid se till att torkarbladen är hela och rena. Om olyckan är framme och du får ett stenskott är det smart att snabbt sätta en genomskinlig tejpbit över skadan så att fukt och smuts inte tränger in och gör skadan värre. Detta ökar möjligheten att skadan går att laga, så att inte hela rutan behöver bytas.

Du betalar endast självrisken

I stort sett alla försäkringsbolag delar Renaults nollvision (inga skadade vindrutor på Sveriges vägar). Därför har Renault Försäkring satt nivåerna på självriskerna mycket lågt – ungefär ca 100 kr för lagning och ca 1 600 kr för byte av vindruta. Med tanke på att du endast betalar självrisken, är det klokt att vända dig till en Renaultverkstad som endast använder Renault Originalvindrutor och som vet hur man monterar, limmar och kalibrerar vindrutan så att alla viktiga funktioner säkerställs (exempelvis regnsensor, filassistans och autobroms). 


Takbox Renault 380 liter

Takbox Renault 380 liter
Rek.pris från: 5 649:-

Skid-/snowboardhållare

Skidhållare. Rek. pris från: 1 695:-

Skid-/snowboardhållare
Rek. pris från: 1 849:-

Bagagerumsmatta skålad

Skålad bagagerumsmatta
Rek.pris från: 699:-

Gummimattor

Gummimattor
Rek.pris från: 699:-

Smartphonehållare med trådlös Qi-laddning

Smartphonehållare med trådlös
Qi-laddning
Rek.pris från: 499:-

Låsbara hjulbultar – 4 st

Låsbara hjulbultar – 4 st
Rek.pris från: 499:-

Unna dig lite sommarvärme i vinter


Vad innebär Renault Originaldel?

Renault Originaldelar är specifikt utvecklade för att passa just din bil. En Originaldel från Renault håller alltid samma höga prestanda som de delar din bil byggdes av.

 

Visste du att…

Det är skillnad på en Renault Originaldel i olika delar av världen. Exempelvis är det skillnad på ett Original-luftfilter anpassat för Norden och ett för Afrika. Kraven på det nordiska filtret är högre då det inte bara ska tåla vägdamm utan också klara snö, is och kyla – och filtret är därför lite dyrare. Om du kontaktar en verkstad utanför Renaults nätverk, säkerställ alltid att du får rätt Originaldel. Hos din Renaultverkstad vet du att du alltid får Originaldelar för nordiskt klimat. Därmed är du garanterad maximal livslängd, säkerhet och prestanda.

Hur utbildar vi på Renault våra mekaniker?

Den auktoriserade Renaultmekanikern lägger regelbundet tid på utbildning för Renaultbilar. Under utbildningen ska mekanikern hinna med att uppdatera sig på nyheter för respektive modell, lära sig nya verktyg, uppdatera sig på nya arbetsprocesser och rutiner. En mekaniker kan med andra ord inte ligga på latsidan när det gäller att följa utvecklingen för Renaults bilmodeller.

 

Visste du att...

vissa verkstäder marknadsför sig som ”bilverkstaden för alla bilmärken”. Det måste naturligtvis vara en sanning med modifikation med tanke på att det i Sverige finns bilar från mer än 50 olika bilmärken, och att det sammanlagt säkert finns över 1 000 olika bilmodeller (räknat på olika typer av bilar, typ av motor och typ av drivmedel). För att inte tala om de lite äldre bilmärkena som inte längre säljer bilar, men där det fortfarande finns bilar som behöver service och reparationer (exempelvis Saab). Det säger sig självt att en mekaniker inte hinner med att hålla en hög kunskapsnivå för så många modeller. Så nästa gång en verkstad säger sig kunna allt, tillåt dig själv att ha en något skeptisk inställning.

Renault vägassistans – hjälp när och där du behöver

Renault Assistance är vår vägassistans och din skyddsängel på vägen. Renault Assistance har öppet 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, över hela Sverige och nästan hela Europa. Du får tillgång till Renault Assistance utan extra kostnad så länge din Renault-garanti är giltig eller om du har gjort din originalservice i en Renaultverkstad under det senaste året. Det ekonomiska värdet är 495 kr per år, men det känslomässiga värdet är mångdubbelt större. Tänk känslan av att du har en expert i telefonen som du kan ringa till när helst du får något problem med bilen. Och som ofta kan vara på plats och hjälpa dig inom en timme eller två.

Genom Renault Assistance får du hjälp med reparation på plats, om det är praktiskt möjligt. Annars får du bärgning till närmaste auktoriserade Renaultverkstad. Om du är ute på resa långt hemifrån, och bilen behöver stanna ett tag på verkstaden, så kan vi till och med erbjuda boende tills bilen är klar (oavsett var du befinner dig i Europa).

Renault finns alltid nära

I Sverige finns det ungefär 170 verkstäder spridda över landet. Och tittar vi på hela Europa har du inte mindre än 8 700 auktoriserade verkstäder som kan ta hand om din Renault. Det innebär att du, oberoende av var du befinner dig i Europa, kan få hjälp av specialutbildade Renaultmekaniker!

Varför ska jag välja en auktoriserad Renaultverkstad?

En Renault Originalservice följer alltid underhållsprogrammet för just din bil. Säkerheten kontrolleras i en besiktning med hela 87 kontrollpunkter.

Vi använder bara Renault Originaldelar och tack vare Renaults elektroniska feldiagnostik kan vi upptäcka eventuella fel innan de har lett till problem. Vi kontrollerar dessutom att du har den senaste programuppdateringen av bilens mjukvara och lämnar 1 års garanti på delar och arbete.

Läs mer om vår prisgaranti

Vi vill göra upp med myten om att det skulle vara dyrare att få sin service utförd på en Renault auktoriserad verkstad i jämförelse med en icke auktoriserad verkstad. Därför erbjuder vi dig nu prisgaranti på våra serviceåtgärder. Det betyder att om du skulle finna ett bättre pris på en service hos en icke auktoriserad verkstad, så matchar vi på Renaultverkstaden det priset.

Villkor för prisgarantin:

Gäller mot uppvisande av offert på en service (med specifikation på innehållet) från en fristående verkstad på en identisk åtgärd.

Offerten skall vara baserad på: Renault Originaldelar, olja och övriga vätskor av samma volym och kvalitet som på Renaultverkstaden samt arbete utfört i enlighet med Renaults metoder.

Gäller den fristående verkstadens ordinarie priser (ej rabatterade priser, avtalspriser, kampanjpriser eller liknande).

Den fristående verkstaden ska finnas inom 5 mils radie från den auktoriserade Renaultverkstaden. Offerten får vara högst tre veckor gammal och ska uppvisas innan arbetet påbörjas.

När du utför din Renault Originalservice hos din auktoriserade Renaultverkstad, får du dessutom alltid arbetet utfört av Renaultutbildade mekaniker, som har alla de specialverktyg som krävs för felsökning och montering av delar på din bil.